12.09.2017.

11:46

Foto:

Sport

NATAŠA NAPUSTILA ZVEZDU! Kovačevićeva više nije predsednica ŽKK!

Kako se navodi, Kovačević je funkciju napustila u ponedeljak, zbog brojnih obaveza i novog angažmana u FIBA, pošto ne može potpuno da se posveti poslu.

Ona je tu odluku donela posle dogovora sa najužim rukovodstvom, ali i predsednikom muškog kluba Nebojšom Čovićem a kako se navodi, rastanak je bio više nego prijateljski. 

- FIBA me je izabrala da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta TIME OUT koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Njukaslu. S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u klubu - navela je Kovačević u saopštenju.

Ona je dodala da odluka nije bila laka, ali da je u ovom trenutku racionalna, a da je prilikom odlučivanja vođeno računa o interesu kluba.

Navela je da "ovo nije zbogom Crvenoj zvezdi, već samo dovidjenja", a posebnu zahvalnost na pomoći i saradnji izrazila je Nebojši Čoviću.

- Ponosna sam na ostvarene uspehe prošle sezone i osvajanje 'duple krune'. Nastojala sam da to bude temelj sistema koji bi se uspostavio, ali koji ne bi bio moguć bez velike pomoći i podrške Zvezdinog muškog kluba. Svaki uspeh ne zavisi od pojedinca i počiva na timskom radu i nadam se da će i u narednom periodu Zvezda dominirati srpskom ženskom košarkom. Imam ogromno poštovanje prema instituciji našeg sporta i klubu kakav je Crvena zvezda. U prethodnih godinu dana sam se odgovorno odnosila prema svim obavezama - navela je Kovačević.

Tagovi: