15.10.2017.

20:52

Foto:

Sport

(FOTO) FELDIN PROMAŠIO POBEDU! Budućnost u Železniku ugasila Zvezdu!

Pre nekoliko dana je u Kaunasu Ročesti promašio trojku za pobedu nad Žalgirisom, a sada je Feldin propustio priliku da donese pobedu crveno-belima.

Sada više nema neporaženih timova u reginalnom šampionatu, a posle velike borbe u Železniku, Zvezda je položila oružje.

Imali su crveno-beli "+4" na poluvremenu, ali su gosti u nastavku serijama 8:0 i 10:0 došli do preokreta. Ipak, vratili su se izabranici Dušana Alimpijevića, ali nisu uspeli da prelome utakmicu. U tim trenucima je Budućnost u životu održavao Nemanja Gordić, koji je zatrpavao koš domaćina.

Upravo je Gordić bio najefikasiji kod Budućnosti sa 17 poena, a po 13 su ubacili GIbson i Nikolić, dok je dvocifren bio još Barović sa 10 poena. 

U Zvezdi je najefikasniji bio Tejlor Ročesti sa 23 poena, a pratio ga je tragičar Džejms Feldin sa 14, dok je Branko Lazić postigao 10.

ZVEZDA - BUDUĆNOST 75:79 (16:17, 18:13, 16:22, 25:27)

Dvorana u Železniku. Sudije: Belošević, Vojinović, Radojković.

ZVEZDA: Kešelj, Radičević, Lazić, Lazarević, Antić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Lesor, Jovanović, Bjelica.

BUDUĆNOST: Ivanović, Su. Šehović, Barović, Se. Šehović, Starovlah, Gordić, Ilić, Z. Nikolić, Gibson, Popović, Lendri, D. Nikolić.

Starsportphoto©

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Nesportka Barovića, Lesor je pogodio jedno od dva bacanja, a onda i zakucavanje centra Zvezde. Potom trojka Gibsona, uzvratio je Feldin dvojkom. Međutim, isti igrač je u narednom napadu na dve sekunde do kraja promašio trojku, pa je Ivanović sa penala stavio tačku na utakmicu - 75:79.

Dugu dvojku je pogodio Ročesti, a onda trojka Lazića za vođstvo 70:69, ali je Nikolić potom vratio prednost gostima - 70:71. Barović je pogodio jedno od dva bacanja, a onda Ročesti gubi loptu i Ivanović polaže za "+4" - 70:74, na minut do kraja.

Tejlor Ročesti u ovim trenucima jedini raspoložen u Zvezdi, a na drugoj strani odgovornost preuzima Gordić - 62:65. Lesor je bio polovičan sa penala, a onda "2+1" Gordića - 63:68.

Isključen je Pero Antić jer je posle tehničke dobio i nesportsku ličnu grešku, pa će crveno-beli poslednjih osam minuta igrati bez najiskusnijeg igrača. 

Nastavili su crveno-beli tamo gde su stali u prethodnoj deonici. Poeni Bjelice sa penala, a onda i trojka Lazića za vođstvo Zvezde posle dugo vremena - 55:54.

Starsportphoto©

Treća četvrtina: 

Sada serija Zvezde 7:0 posle čega je Aleksandar Džikić zatražio tajm-aut. Lendri je prekinuo seriju domaćina, ali je onda Ročesti pogodio trojku za kraj četvrtine - 50:52.

Nastavlja Danilo Nikolić da zatrpava koš crveno-belih, trojka pa dvojka, a onda i poeni Barovića za dvocifrenu prednost gostiju - 50:40.

Posle koša Bjelice usledila je serija 8:0 Budućnosti, a to je prekinuo Lesor - 38:38. Međutim, raspucali su se gosti i posle trojke Nikolića poveli (43:40).

Starsportphoto©

Druga četvrtina:

Uspeli su crveno-beli na veliki odmor da odu sa prednošću. Feldin je pogodio trojku, a onda i poeni Antića za 34:30.

Drže priključak gostujući košarkaši, a crveno-beli imaju prilično problema u defanzivnom skoku, što igrači Budućnosti koriste - 28:28.

Dobar početak crveno-belih. Trojka Ročestija i asistencija Lesoru, posle čega su gosti zatražili tajm aut. Pogodio je Starovlah, a onda još jedna trojka Ročestija - 24:19.

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

Pola koša prednosti za Budućnost posle prve deonice. Janković je postigao prve poene na utakmici, da bi na drugoj strani Nikolić bio polovičan sa penala - 16:17.

Serija gostiju, koji na krilima Lendrija dolaze do vođstva (16:14), pa je trener Zvezde Dušan Alimpijević zatražio tajm-aut.

Stranci u crveno-belom dresu raspoloženi na početku utakmice. Sedam poena Feldina i trojka Ročestija za vođstvo od 10:6.

Tagovi: