13.02.2018.

07:00

Foto:

Sport

ZVEZDA ĆE DA IZBACI CSKA! Šabanadžović veruje u naslednike: Ruse čeka pakao na "Marakani"!

Šabanadžović, koji je sa Zvezdom osvojio Kup Šampiona 1991. godine ne sumnja u ekipu Vladana MIlojevića.

- Zvezda može dalje. Pratio sam i pripreme Zvezde u Antaliji, oporavljen je i Ričmond Boaći, tu je i Aleksandar Pešić, a vidim i da nije bilo mnogo odlazaka, pa verujem da crveno-beli imaju realne šanse protiv CSKA, posebno pred punom "Marakanom" - rekao je Šabanadžović za Mondo.ba i dodao:

U Zvezdi danas imate kvalitetne igrače iz inostranstva, kao i dobre domaće fudbalere poput Nemanje Radonjića, Slavoljuba Srnića...Refik Šabanadžović, bivši igrač Crvene Zvezde

- Dokazali su protiv Kelna i Arsenala da mogu ravnopravno da se nose sa nemačkim i engleskim timom, pa što ne bi mogli sa ruskim. Verujem u pozitivan rezultat, ali bilo bi u revanšu puno lakše da Zvezda ne primi gol - smatra nekada sjajni defanzivac.

Prema njegovim rečima, u beogradskoj ekipi je napravljena dobra sinergija između stranaca i domaćih fudbalera i Rusima neće biti nimalo lako da igraju pred punim tribinama.

- U Zvezdi danas imate kvalitetne igrače iz inostranstva, kao i dobre domaće fudbalere poput Nemanje Radonjića, Slavoljuba Srnića i ostalih. Bez obzira što CSKA često igra pred punim stadionima, nikom nije jednostavno da istrči pred punu "Marakanu", gde će sigurno biti paklena atmosfera - istakao je Šabanadžović.

On je pohvalno govorio i Vladanu Milojeviću, ali imao je i jedan mali savet za trenera Zvezde...

- Milojević je pokazao dosad da dobro radi svoj posao, ali po mom mišljenju, Zvezda ne bi trebala da srlja već da igra čvrsto u odbrani i agresivno na sredini terena. Ne bi trebalo da juriša na gol CSKA, jer u slučaju primljenog pogotka, biće mnogo teže proći dalje - rekao je bivši reprezentativac SFRJ i na kraju dodao:

- Poslednja linija mora biti na nivou, a mislim da Zvezda ima kvalitetne pojedince koji mogu da naprave nešto u napadu. Posebno Boaći, Radonjić i Pešić. Snažni su i u prekidima i mogu im napraviti i tako probleme. Samo da ne prime gol, a siguran sam da će postići jedan, ako ne i dva pogotka - zaključio je Šabanadžović.

Crvena zvezda u utorak od 18 časova igra prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv "armejaca".

Tagovi: