12.02.2018.

21:15

Foto:

Sport

ZVEZDA NAPADA PRVI TROFEJ! Alimpijević: Odlična forma u bitnom trenutku!

On je istakao i da ekipa na Kup Radivoja Koraća u Niš putuje odmorna i s mnogo motiva da osvoji prvi trofej u sezoni

- Svaka od preostale tri utakmice u ABA ligi, zaključno sa ovom protiv Zadra je značajna za nas. Značajna pre svega zbog ostajanja na prvom mestu. To želimo i zato je bio ovakav pristup protiv Zadra. Pamtimo gostovanje u prvom delu, pamtimo koliko smo se namučili tada. Ušli su u tu utakmica sa željom da pobede, a to smo mi imali na umu kada smo spremali ovu utakmicu. U odnosu na prvu utakmicu je razlika što mi imamo značajno bolju formu - rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Zvezda je u 20. kolu ABA lige pobedila Zadar sa 97:67 i tako zadržala lidersko mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

- Očekuje nas Kup. Odlazimo na Kup sa jednom dobrom formom, sa devet pobeda u EL, gde su prognoze bile značajno manje, sa vrlo važnim i velikim pobedama do sada. Odlazimo sa prvog mesta u ABA ligi, a imamo i dva kola do kraja da to potvrdimo. Bićemo ozbiljni u tome. Mnogo je bolja forma igrača svih u rosteru i Kup Radivoja Koraća dolazi u dobrom momentu. Vrlo smo motivisani i idemo u Niš sa mnogo želje i energijom da osvojimo prvi trofej - istakao je trener Zvezde.

Zvezda u blagoj prednosti

Alimpijević se složio s konstatacijom novinara da je njegova ekipa u blagoj prednosti na ostale timove koje na završnici Kupa Radivoja Koraća očekuje naporan ritam utakmica.
Značajno je to za nas i određena je prednost, jer odigrati tri utakmice u četiri dana nije lako i nama je možda to najbliže od svih ekipa koje su tamo. Navikli smo na naporan ritam i to kada imate manje vremena za spremanje utakmica - poručio je mladi stručnjak.

Trener Zvezde je kazao da crveno-beli tokom cele sezone pokazuju napredak "kako na individualnom, tako i ekipnom planu".

- Moram biti zadovoljan formom i načinom na koje smo pobedili FMP, Milano i Zadar. Dobar momenat za kup, ali svakako ima još mesta za napredak - rekao je Alimpijević.

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Zadra obežio je i rekordni 430. nastup kapitena Branka Lazića u dresu Zvezde.

- Jako lepa stvar i čast je biti deo svega ovoga. Lazić kao kapiten, kao igrač i kao čovek je zaslužio sve ovo. Čestitao sam mu na tome pre utakmice. On sada nije svestan toga, ali će biti jednog dana kada ode i napusti klub. O njegovoj energiji i posvećenosti ne treba trošiti reči. Daje nestvarnu energiju u odbrani, u najgorim i najtežim zadacima, kada čuva najbolje napadače protivničkih ekipa i kada mora da ih zaustavi. On to vrlo uspešno radi - istakao je stručnjak na klupi crveno-belih i dodao:

- Lazić je tip igrača kog ne primećujete kada uzmete statistiku, ali takvi igrači su izuzetno značajni za klub. Mnogo sam srećan što sam deo ovog jubileja, u kom sam imao minimalan udeo. Radujem se daljoj saradnji. Želim mu još mnogo rekorda, a prvi u nizu da bude najtrofejniji igrač u istoriji Zvezde - zaključio je Alimpijević.

Tagovi: