23.02.2018.

11:39

Foto:

Sport

BAMBERG RAZBIO ZVEZDU! Debakl crveno-belih posle poraza u finalu Kupa!

U ekipi Zvezde istakao se Matijas Lesor sa 12 poena, dok su po 11 postigli kapiten Branko Lazić i Tejlor Ročesti. Bamberg je do pobede predvodio Dorel Rajt sa 21 poenom, a Dejan Musli ubacio je 13.

Ekipa Dušana Alimpijevića dobro je počela utakmicu i posle prve četvrtine bila u prednosti, pre svegaa predvodjena Brankom Lazićem koji je postigao devet poena za minuta.

Usledio je veliki pad u igri crveno-belih, Bamberg je konfuznu i bezidejnu igru Zvezde maksimalno iskoristio i postepeno počeo da uvečava prednost.

Zvezda je u pojedinim trenucima drugog poluvremena imala zaostatak i od 28 poena - 80:52, da bi u poslednjih nekoliko minuta ipak delimično uspela da ublaži poraz.

Ovim porazom Zvezda je značajno umanjila šanse da se nadje u plej-ofu Evrolige, pošto je sada 12. sa devet pobeda i 14 poraza, koliko ima i jedanaestoplasirani Bamberg.

Crveno-beli su evidentno u krizi jer je posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana usledio i težak poraz od Bamberga.

BAMBERG - ZVEZDA 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Dvorana: "Brose arena". Sudije: Latiševs, Pastusijak, Kortes.

BAMBERG: Heket, Hikman, Rajt, Zizis, Nikolić, Stajger, Mitrović, Lo, Olinde, Rubit, Musli, Radošević.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Na kraju debakl i ubedljiv poraz košarkaša Crvene zvezde - 86:62.

- Usledila je serija Zvezde 6:0, ali su domaći uzvratili sa četiri vezana poena - 82:60.

- Ne posustaje Bamberg, vezala je Zvezda pet poena, ali je usledio odgovor domaćeg tima, pa je Alimpijević zatražio minut odmora - 77:52.

Treća četvrtina:

- Omić je tri puta bio polovičan sa penala, a crveno-beli su u ovoj deonici ubacili svega devet poena. Son na ranu je bila trojka Rajta uz faul u poslednjoj sekundi ovog dela igre - 69:45.

- Nastavljaju Nemci da povećavaju prednost, koš uz faul Rajta, a onda pet poena Hikmena - 62:42.

- Rubit održava prednost Bamberga u trećoj deonici, dok je za Zvezdu četiri poena ubacio Lesor uz koš Ročestija - 52:42.

Starsportphoto

Druga četvrtina:

- Međutim, usledila je serija 10:1 domaćeg tima, koji prvi put na utakmici ima dvocifrenu prednost, za kraj prvog poluvremena - 46:36.

- Dva poena Davidovca, pa trojka Lazića kojom crveno-beli hvataju priključak - 36:35.

- Serija Bamberga 7:0 na startu druge deonice, pa je Alimpijević zatražio tajm-aut - 28:23. Igra se koš za koš i domaći čuvaju prednost - 34:28.

Prva četvrtina:

- Igralo se koš za koš u finišu prve deonice, a Enis je pogodio trojku koja je Zvezdi donela prednost posle prvih 10 minuta - 21:23.

- Preokrenuli su Nemci i poveli 14:13, pa je Enis trojkom vratio prenost crveno-belima - 14:16.

- Odličan početak Zvezde, serija 7:0 u režiji Lesora i Bjelice, ali je Bamberg odgovorio serijom 5:0 - 5:7. Lazić je vezao četiri poena, a na drugoj strani trojkoa Hikmana - 8:11.

Tagovi: