13.04.2018.

12:41

Foto:

Sport

NE ZANIMA ME PARTIZAN! Milojević još bira tim koji će početi odlučujući derbi!

- Startujemo sa prvog mesta u plej-ofu, ne bih da pričam o prednosti, ponašamo se kao i svaki meč kao do sada. Svi počinjemo nule. Pred nama je večiti derbi, svi znamo koliko znači ta utakmica za klub, navijače, srpski fudbal... Dobro smo se spremili i daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu - rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je dodao da ga raduje što će prvi put posle duže vreme imati celokupan igrački kadar na raspolaganju.

- Volim kad su mi igrači svi zdravi. Imam dileme oko tima i do poslednjeg trenutka razmišljaću oko starnih 11 - poručio je Milojević koji će sutra 50. put voditi Zvezdu sa klupe.

Kako je naglasio, skoncentrisan je samo da njegovi izabranici budu na visokom nivou, a da se ne opterećuje Partizanom.

- Razmišljam o svom timu, ne bavim se Partizanom puno. U fokusu mi je samo moj tim, ne bih ni sudiju komentarisao. Zanima me samo šta ćemo mi da uradimo.

Prema njegovim rečima, od osnivanja derbi nosi veliki naboj i mnogo parametara odlučuje pobednika.

Na pitanje novinara da li pobeda donosi titulu jer bi u tom slučaju razlika u odnosu na Partizan iznosila devet bodova, Milojević je izbegao odgovor.

- Reći ću posle utakmice - oprezan je trener crveno-belih.

Dotakao se i sistema takmičenja, odnosno podele bodova pred plej-of i plej-aut, istakavši da štetu od toga ima samo lider prvenstva.

- Možda je i dobar sistem, koristi se u nekoliko liga, ali jedini gubitnik je onaj ko je prvi, svi ostali imaju benefit od 2. do poslednjeg mesta. To i jeste poenta ovog sistema - zaključio je on.

Utakmica 1. kola plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Tagovi: