11.05.2018.

21:51

Foto:

Sport

BERTOMEU OHLADIO "DELIJE": Evo kako jedino Zvezda može do Evrolige!

Iako Budućnost ima problem da ispuni sve uslove za dobijanje licence, a Panatinaikos preti da će napustiti Evroligu, Bertomeu ne daje velike šanse Crvenoj zvezdi da od jeseni ponovo bude deo elite.

- Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno - rekao je Bertomeu u razgovoru za Novosti.

Prvi čovek Evrolige je priznao da Budućnost mora da ispuni brojne uslove da bi dobila dozvolu da zaigra.

Na sastanku sa menadžmentom Budućnosti obavestili smo ih o svim zahtevima koje mora da ispuni svaki učesnik Evrolige. To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu - dodao je Bertomeu.

Dobrim vestima mogli bi da se nadaju navijači Partizana, jer je ostavljena mogućnost da crno-beli na ime starih zasluga dobiju pozivnicu za Evrokup.

Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve "vajld karte" koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome - poručio je Đordi Bertomeu.

Tagovi: