09.06.2018.

16:03

Foto:

Sport

NA "MARAKANI" ODRŽANA SKUPŠTINA KLUBA: Sezona za ponos, FSS se plaši moćne Zvezde!

U medija centru na stadionu "Rajko Mitić" je održana sednica Skupštine kluba, kojoj je prisustvovalo 50 od 70 članova, navodi se u saopštenju na sajtu crveno-belih.

- Ova takmičarska godina spada u one koje su obeležavale istoriju našeg kluba, sportski rezultati, poslovanje, ulaganje u infrastrukturu, mogu da služe za ponos svakom zvezdašu. Potrebno je da nastavimo tako, da upotrebimo još više snage i napora da ostvarujemo ciljeve koje je ova Skupština zacrtala i da se u tome održi kontinuitet postizanja sportskih rezultata, jer to je generator našeg ukupnog uspeha - naveo je Mijailović.

On je rekao da klub i u teškoćama mora da pokaže jedinstvo koje je postignuto kada se slavio ovogodišnji rezultat. Zvezda je ove sezone osvojila šampionsku titulu u Super ligi, a igrala je u šesnaestini finala Lige Evropa.

Mi smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada imaSvetozar Mijailović, predsednik FKCZ

Mijailović je naveo da je Zvezda član Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Srbije i da je klubu stalo da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi. 

- Naše nastojanje da se urede neka pitanja značajna za taj uspešan rad često je shvatano kao konfrontiranje i smetnja Savezu. Mi smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada ima. Tražimo da se uvažavaju predlozi koje dajemo, a sve u cilju poboljšanja ukupnog stanja u fudbalu. Stiče se utisak da se Savez plaši fudbalski moćne Crvene zvezde - rekao je on.

Mijailović je naveo da "Zvezda ne traži privilegije od Saveza", pošto se za njih izborila rezultatima.

- U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Superlige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Super lige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu) - rekao je on.

Predsednik crveno-belh pozvao je na uspostavljanje partnerskih odnosa svih klubova, u cilju jačanja lige, stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima. 

Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice. U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najboljiSvetozar Mijailović, predsednik FKCZ

- Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte. Veliko razumevanje u svim teškim situacijama imali smo u državnim institucijama, a velika podrška su nam sponzori kluba. Gasprom je svetska kompanija koja je osam godina uz klub i praktično je postao naš najveći oslonac. Naša najveća domaća kompanija Telekom Srbija, takodje. Tu su i Makron, BIP, Terme Čatež, Dunav osiguranje, Cepter i drugi - dodao je on.

Mijailović je rekao da je Zvezda društveno odgovoran klub i podsetio na humanitarne akcije i dodao da su navijači velika podrška ekipi.

- Upravo zbog toga moramo učiniti napor da nam tribine ne budu zatvorene. UEFA propisi su strogi, mi smo pod uslovnim kaznama i prete nam sankcije. Isto tako je i u domaćem prvenstvu. Da ovom prilikom ne pominjem finansijske efekte tih kazni i sankcija. Interes svih nas je da nam tribine uvek budu pune, a ne prazne. Medjutim često rešavanje problema sa kojima se suočavamo nije u našim rukama - istakao je Mijailović.

Za uspeh u protekloj sezoni Mijailović je odao priznanje pre svega sportskom sektoru, na čelu sa trenerom Vladanom Milojevićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom. On je pohvalio i direktora i sve trenere Omladinske škole, pošto su sve selekcije Zvezde osvojile titulu. 

Takođe, Mijailović je odao priznanje i svim zaposlenima, a posebno generalnom direktoru Zvezdanu Terziću.

- On je imao snage i znanja da, u veoma složenim uslovima, odgovori na sve izazove koji su stajali pred klubom. Očekujem da, sa istom energijom, nastavi svoj rad - zaključio je Mijailović.

Tagovi: