Autor: Informer.rs

14.11.2018.

11:18

Foto:

Sport

GOBELJIĆ PROVOCIRA ŠAĆIRIJA: Žao mi je što nije bio u Beogradu, da oseti kako je igrati na punoj "Marakani"!

Albanac sa švajcarskim pasošem kaže da je bio potpuno saglasan sa odlukom trenera Jirgena Klopa da ne putuje u Srbiju na utakmicu sa Zvezdom prošlog utorka (2:0)!

Crveno-beli su savladali Liverpul 2:0 u 4. kolu Lige šampiona i tako na najbolji način iskoristili odsustvo Šaćirija. On je pre meča govorio da se ne plaši navijača Zvezde i da će doći u Beograd, međutim sad je promenio ploču.

Pun pogodak

Sve je ispalo super, pobedili smo, a siguran sam da su Šaćiriju saigrači preneli kakav je osećaj igrati na našem stadionu
Marko Gobeljić, fudbaler Zvezde

Rođen u Gnjilanu

Momak rođen u Gnjilanu otvoreno je rekao britanskim novinarima da se uplašio da bi nešto moglo da mu se desi u rodnoj zemlji i da je zbog toga ostao kući.

- U Beogradu je veoma vrela atmosfera, svi bi me jurili i zato je bilo bolje da ostanem kod kuće. Trener Klop je dobro znao šta bi moglo da se dogodi, a želeo je da se koncentriše isključivo na fudbal. Ispostavilo se da je odluka da ne idem u Beograd bila na mestu. Trenirao sam u Liverpulu i bio sam spreman za sledeću utakmicu. Bilo je neophodno da pokažemo reakciju na poraz od Zvezde i to smo i uradili - poručuje krilni napadač Liverpula.

Fudbaler Zvezde Marko Gobeljić kaže da mu je donekle žao što Šaćiri nije bio u Beogradu, da oseti vrelinu "Marakane".

- Ne znam da li je Šaćiri imao razloga za strah, on najbolje zna. To da bi ga sačekala vrela atmosfera, to je tačno! Meni je s jedne strane krivo što nije došao da oseti kako je to igrati na punoj "Marakani" - kaže Gobeljić za Informer.

Šaćiri je navukao gnev srpskih navijača provokacijama na Mundijalu, kada je gol protiv Srbije proslavio pokazujući albanskog orla. Gobeljić kaže da je, kad se to ima u vidu, možda i bolje što je nepromišljeni reprezentativac Švajcarske ostao kući.

- Da je Šaćiri došao možda bi, ne daj bože, bilo nekih problema. Svesni smo svi šta je uradio na Svetskom prvenstvu i da se pojavio u Beogradu, utakmica bi možda imala drugačiji tok. Ovako se sve odlično završilo po nas. Mi smo pobedili, a siguran sam da su njemu saigrači preneli kakav je osećaj igrati na našem stadionu - podvlači Gobeljić.

Sledeći je Hisaj

Fudbaleri Zvezde narednu utakmicu u Ligi šampiona odigraće 28. novembra protiv Napolija. I Italijani imaju u timu jednog Albanca Elseida Hisaja. On je igrao na "Marakani" protiv crveno-belih u 1. kolu Lige šampiona i nije imao nikakvih problema.

Ovaj desni bek je inače igrao za Albaniju u prekinutoj utakmici protiv Srbije na stadionu Partizana 2014. Tad je šiptarski terorista Ismail Morina iznad Humske pustio dron sa zastavom fašističke "velike Albanije", što je dovelo do tuče među igračima, a zatim i do uletanja navijača na teren.

BOLJE JE ŠTO NISAM IGRAO PROTIV ZVEZDE! Šaćiri priznao da je atmosfera na Marakani previše vruća za njega!

Tagovi: