22.11.2018.

18:05

Foto:

Sport

NIJE JOŠ VREME ZA SMENU TOMIĆA! Vladimir Cvetković, legenda crveno-belih, podržava trenera!


Ekipa s Malog Kalemegdana u ponedeljak je poražena na gostovanju skromnom timu Andore rezultatom 91:80, čime je ugrozila plasman u narednu fazu Evrokupa.

Optimista

Ništa strašno se nije desilo, to je samo trenutna kriza koju će Zvezda lako prebroditi
Saša Obradović, košarkaški trener

Zvezdi je to bio treći uzastopni poraz u evropskom takmičenju, pa sada ima skor 4-4 u grupi A. Za prolazak u top 16 potreban im je trijumf protiv Breše u "Pioniru" u narednom kolu.

Slab protivnik

Cvetković veruje da će crveno-beli pronaći način da se izvuku iz problema.

- Ne znam šta se desilo Zvezdi kada je uspela da izgubi od Andore. To zaista nije neki izuzetno kvalitetan protivnik. Crveno-beli su očigledno u blagoj krizi, ali nije to ništa kritično. Ipak, ukoliko nastave u ovom ritmu, onda će možda biti potrebne i neke promene. Naravno to je već do uprave, kojoj svakako nije lako da se sad sa tim nosi - objašnjava Cvetković.

Navijači Zvezde već komentarišu da bi legendarni reprezentativac Saša Obradović bio idealna zamena za Milana Tomića. Obradović je trenutno bez kluba, pošto je nedavno napustio Lokomotivu iz Kubana.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić kaže da njegovi saigrači i on ne znaju da se iznesu sa pritiskom u Evrokupu.
- Nije nikako dobro, zabeležili smo treći poraz u nizu u Evrokupu. Očigledno je da ne možemo da se nosimo sa tom vrstom pritiska. Iz nekog razloga redovno padamo u drugom poluvremenu. Čim protivnik malo povede, mi kao da se pogubimo - objašnjava Lazić.

- Mislim da čelnici Zvezde zasad ne razmišljaju u tom pravcu, jer je rano za takve promene. Ovo je ipak tek četvrti poraz crveno-belih u sezoni. Lično bih voleo da Saša Obradović jednog dana preuzme klub sa Malog Kalemegdana, on je ipak Zvezdino dete. Međutim, nije sada vreme da se priča o tome - poručuje Cvetković.

Srpski šampion u ABA ligi je dosad zabeležio osam pobeda, a naredni duel crveno-beli će odigrati protiv Partizana u subotu. Cvetković veruje u novi trijumf Zvezde u večitom derbiju.

- Nemam nikakav strah pred derbi. Biće sve to dobro, bez ikakvih problema. Verujem da Zvezda može do nove pobede - tvrdi Cvetković.

Obradović u Firenci

S Cvetkovićem je saglasan i Saša Obradović. On ističe da je klub sa Malog Kalemegdana samo u maloj krizi i da nema potrebe za panikom. O svom povratku na Mali Kalemegdan trenutno ne razmišlja.

- Nisam gledao utakmicu, jer se trenutno odmaram u Firenci. Ali svakako ne mislim da se nešto strašno desilo, to je samo trenutna kriza, koju će Zvezda lako prebroditi. Nije ništa strašno - objašnjava Obradović.

TOMIĆ NE DRAMI POSLE TREĆEG PORAZA: Moraćemo da popravimo neke greške!

OČAJNA ZVEZDA PUKLA OD ANDORE! Treći u nizu poraz crveno-belih u Evrokupu!

Tagovi: