Autor: Informer.rs

20.12.2018.

16:24

Foto:

Sport

KAO DA IGRAMO U EVROLIGI! Crveno-beli svesni izazova u Top 16 fazi Evrokupa


Šef stručnog štaba Milan Tomić ocenio je u izjavi zvaničnom klupskom sajtu, da je pred njegovim izabranicima veliki izazov.

- Nalazimo se u grupi koja je praktično evroligaška. Ne samo zbog imena, već i zbog činjenice da su svi u bliskoj prošlosti igrali Evroligu, da su klubovi sa tradicijom i da su dobro odigrali prvu fazu takmičenja. Sigurno je da nas očekuje šest jakih utakmica u Top 16 fazi. Atraktivna grupa, kvalitetni protivnici, drago mi je što će publika u Beogradu imati šta da vidi - poručio je Tomić ya klupski sajt.

Kapiten Branko Lazić smatra da je ova grupa čak i "najjača u drugoj fazi" Evrokupa.

- Teška, ali atraktivna grupa, usudio bih se da kažem najjača u drugoj fazi, sa ekipama koje su ne tako davno igrale Evroligu. Krećemo protiv Limoža već drugog dana nove godine, šest kola ćemo odigrati za samo 35 dana. Dakle, biće intenzivno i naporno, očekuju nas jake utakmice, ali verujem da uz pomoć naših navijača možemo da ostvarimo cilj. Valensija i Unikaha su u svojim grupama odigrali skoro bez greške, ali nova grupa je nova priča. Kada dođe vreme, prvo ćemo se dobro pripremiti za Limož - najavio je Lazić.

Crveno-beli će do nastavka takmičenja na evrosceni odigrati dve utakmice u ABA ligi, protiv Cibone u Zagrebu (subota, 17.00) i derbi protiv Budućnosti 30. decembra na svom parketu. Ekipa Crvene zvezde putuje u Zagreb autobusom u petak u ranim jutarnjim časovima, a vraća se odmah po završetku meča.

Tagovi: