18.01.2019.

07:15

Foto:

Sport

INFORMER SAZNAJE: MILOJEVIĆ STOPIRAO PRODAJU BENA! Trener Zvezde se protivi transferu najboljeg strelca

Ben je ove sezone u crveno-belom dresu postigao 17 golova u svim takmičenja, a svakako su najvažnija ona dva u revanš meču protiv Salcburga, zahvaljujući kojima je Zvezda ušla u Ligu šampiona.

Već odbijali ponude

Iskusni krilni napadač je svojim igrama skrenuo pažnju na sebe, a Kinezi su za sada najizdašniji.

- U klub je stigla višemilionska ponuda kineskog kluba koja je stavila na muke čelnike i stručni štab. Ponuda je vrlo primamljiva, ali je veliko pitanje da li će Zvezda prodati Bena. Razlog je trener Vladan Milojević, koji ne želi ni da čuje za prodaju hitronogog napadača. Milojević Bena smatra jednim od najbitnijih igrača, što uostalom njegov učinak i potvrđuje - kaže za Informer izvor koji je dobro upoznat sa aktuelnim dešavanjima na "Marakani".

Naš sagovornik ističe da je Milojević nezadovoljan što je ostao bez Miloša Degeneka, najvažnijeg defanzivca, koji je otišao u Al Hilal za 3,6 miliona evra. Pre njega, ekipu je napustio i Nenad Krstičić. On je prodat AEK-u za 500.000 evra. Strateg crveno-belih smatra da bi odlaskom Bena ekipa bila preterano oslabljena.

Informer

 

- Klub je nedavno prodao Miloša Degeneka, koji je bio možda i najvažniji igrač u defanzivi, tako da će Ben verovatno ostati na "Marakani" bar do leta, kada bi moglo da dođe do transfera. Naravno, postoji mogućnost da Kinezi pojačaju ponudu ili da stigne unosnija ponuda iz arapskih zemalja, koja bi naterala čelnike Zvezde da ponovo sednu za pregovarački sto - poručuje izvor našeg lista.

Ben: Miloje mi je promenio život

Milojević i Ben sarađivali su u grčkom Panionisu u sezoni 2016/2017, kada je ofanzivac u ovom klubu proveo godinu dana na pozajmici iz Olimpijakosa.

- Trener Milojević je čovek koji mi je promenio život. Došao sam kod njega u Panionios posle pauze zbog povrede, bio sam usamljen i trebalo mi je samo da igram. A on mi je rekao samo da igram fudbal kako znam i umem. I počeo sam opet da dajem golove... Tako da je i on mnogo bitna osoba u mom životu - ističe Ben.

Da je omaleni napadač miljenik trenera srpskog šampiona nedavno je potvrdio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- Moja velika želja je da Marko Marin ostane u Zvezdi, a otkriću vam da trener Milojević insistira da Ben ne bude prodat. Bilo je ponuda za Bena, Marina i Milana Borjana, ali su odbijene - poručio je nedavno generalni direktor crveno-belih.

Plaćen 500.000 evra

Ben je prošle zime stigao na "Marakanu" iz Olimpijakosa, a na njegovom dolasku je insistirao upravo Milojević. Eventualna prodaja bi se višestruko isplatila crveno-belima, koji su pre godinu dana Atinjanima platili 500.000 na ime obeštećenja, a sada bi mogli da ga prodaju bar za osam puta više novca.

U Zvezdi poziciju desnog krilnog napadača pokrivaju Slavoljub Srnić i Džonatan Kafu, koji je potpuno podbacio po dolasku iz Bordoa. Erik Jirka, koji je stigao iz Trnave, tek treba da se nametne, a možda bi najbolja alternativa bio Aleksa Vukanović, kojeg crveno-beli žele da dovedu iz Napretka. Najbolji strelac Superlige se najbolje snalazi upravo na poziciji koju drži Ben i u dosadašnjem delu šampionata je postigao 12 pogodaka.

Zvezdin prelazni rok:

OTIŠLI
Nenad Krstičić (AEK)
Miloš Degenek (Al Hilal)
Nemanja Milić (BATE)
DOŠLI
Nemanja Milunović (BATE)
Miloš Vulić (Napredak)
Erik Jirka (Spartak Trnava)



Tagovi: