29.01.2019.

07:05

Foto:

Sport

(VIDEO) DOVEŠĆU IVANIĆA U ZVEZDU! Milunović nagovara bivšeg saigrača da mu se pridruži!

Iskusni defanzivac je sredinom decembra prošle godine predstavljen na "Marakani" i nada se da bi uskoro njegovim stopama mogao da krene i Mirko Ivanić.

Zvezda je izazov

Promena

​Ovo je novo poglavlje za mene posle cetiri godine u Belorusiji. Došlo je do nekog zasićenja i želeo sam promenu
Nemanja Milunović, defanzivac Zvezde

Nih dvojica su tri godine igrali za BATE Borisov, a i jedan i drugi su velika želja rukovodstva i stručnog štaba crveno-belih. Milunović je zadužio opremu šampiona Srbije, a u Ljutice Bogdana se nadaju da će i Ivanić konačno biti predstavljen kao novi fudbaler Zvezde.

- Tri godine sam bio sa Ivanićem u Borisovu i voleo bih da ponovo igramo zajedno. Čujemo se svaki drugi dan, videću se sa njim pošto je i BATE ovde na pripremama. Kad je dolazio iz Vojvodine u BATE, ja sam ga iz hotela u hotel preveo, tako da sam mu u šali rekao da će tako i sada biti. Daće Bog da bude tako - kaže Milunović za Informer.

Iskusni defanzivac se nekoliko prelaznih rokova dovodio u vezu sa dolaskom na "Marakanu", a sada je objasnio zašto se transfer ranije nije realizovao.

- Ima mnogo stvari oko mog dolaska u Zvezdu. Već nekoliko prelaznih rokova je bilo kontakata, a meni je supruga bila trudna sa drugim detetom. Nije bio dobar momenat za promenu sredine pogotovo jer smo se tamo navikli i sve nam je odgovaralo, tako da su te stvari mimo fudbala uticale na moje odluke. Sa time su bili upoznati i Mirkela i Terzić - objašnjava Milunović.

Propušteni Mundijal je božja volja

Milunović je bio standardni reprezentativac dok je na klupi "orlova" bio Slavoljub Muslin. Medutim, od dolaska Mladena Krstajića, visokog štopera nema na spisku, a tome je kumovala i teška povreda kolena.
- Mislim da je sve to što se desilo, povreda i neodlazak na Mundijal božja volja. Ta povreda je došla u pogrešno vreme, ali sve je to od boga i tako prihvatam. Negde ti da da se podigneš, negde da padneš. Milion igrača ostane u Srbiji i žargonski recčno se tu i ugasi iako su bili veliki talenti. Imao sam uspone i padove i zahvalan sam bogu što je tako - kaže Milunović.

Visoki štoper je u Srbiji ponikao u čačanskom Borcu, a afirmaciju je stekao u Mladosti iz Lučana. Posle četiri godine se vratio u srpski fudbal.

- Ovo je na neki način novo poglavlje za mene posle četiri godine u Belorusiji. Došlo je do nekog zasićenja i želeo sam promenu. Najgore je kad se čovek uspava, imao sam želju da nešto promenim. Poziv Zvezde sam shvatio kao novo izazov, novo dokazivanje - ističe novi defanzivac crveno-belih.

Peta titula

Milunović je sa BATE-om osvojio četiri titule u Belorusiji i nada se da će sada ocojiti šampionat sa crveno-belima.

- Kad sam dolazio ovde, šalio sam se sa prijateljima u Belorusiji da sam tamo sada uzeo treću zvezdicu i ako se ne varam, ako sada osvojimo titulu, i ovde će biti treća zvezdica iznad grba. Ne može da se poredi titula u inostranstvu sa onom koju osvojiš u svojoj državi. Tamo sam uzeo četiri titule i voleo bih da mi ta peta, jubilarna, bude sa Zvezdom - naglašava Nemanja Milunović.

Tagovi: