Autor: Informer.rs

03.02.2019.

20:47

Foto:

Sport

TERZIĆ OTVORENO O IVANIĆU I GAJIĆU: Dogovorili smo se, ali pitaju se BATE i Bordo!


- Sportski direktor Mitar Mrkela je pričao za odlaske i dolaske, za Mirka Ivanića i Milana Gajića jesmo zainteresovani, dugo pregovaramo sa njima, videćemo šta će se dešavati u narednim danima. Ne mogu reći da privodimo stvari kraju, to su naše želje. Možda nije pravi tajming za dovođenje igrača, mi planiramo, danima pričamo Mrkela, Milojević i ja. Mnogo toga ima za i protiv, vagamo, mnogo je argumenata za dovođenje, to su kvalitetni igrači, potrebni su Zvezdi, uklapaju se u dugoročnu strategiju. Ivanić je '93. godište, Gajić '96. Prvi je fudbaler Crne Gore sa srpskim pasošem, Gajić mladi reprezentativac Srbije, nema Zvezda pravo da ispušta takve igrače. Ne pitamo se samo mi, BATE Borisov ima visoke zahteve, pregovaramo danima, videćemo šta će ispasti - kazao je generalni direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić.

Imamo dva moćna tima

I ako ih ne dovedemo, imamo dva moćna tima. Oni su dugoročna rešenja. Svesni smo da ovakva dva tima dobrih igrača poskupljuju i rashode Crvene zvezde, poskupljuju budžet na godišnjem nivou, ali ako hoćemo velike rezultate, miramo i da uložimo
Zvezdan Terzić

Terzić je naveo i da postoji određen dogovor sa samim igračima.

Što se tiče njih, dogovorili smo se, poslali smo agente u klubove da razgovaraju i završavaju papirologiju, kažem, u fudbalu nikad ništa nije sigurno, uvek može nešto da se iskomplikuje, ne pitamo se samo mi, pitaju se i klubovi, Bordo i BATE. Ali kažem, i ako ih ne dovedemo, imamo dva moćna tima. Oni su dugoročna rešenja. Svesni smo da ovakva dva tima dobrih igrača poskupljuju i rashode Crvene zvezde, poskupljuju budžet na godišnjem nivou, ali ako hoćemo velike rezultate, miramo i da uložimo. Ne možete sa malim platama zadovoljiti igrače. Sve što vredi, to i košta.

Dodatno je objasnio zašto su Ivanić i Gajić u fokusu.

- Neko će reći da je ovo pretrpavanje ekipe, a mi moramo biti svesni da su i Ben i Marin igrači sa po 30 godina, zadužili su Zvezdu, odradili jedan period i nije prirodno, bez obzira na to koliko želimo dugoročno, računati na to da će moći duže da budu zadovoljni ovde. Mi ne možemo da pariramo bogatim klubovima koji žele da ih dovedu u svoje redove. A veliki su profesionalci, bez obzira na ljubav prema Zvezdi, žele da se obezbede, pitanje trenutka je kada će otići i moramo da imamo spremne adekvatne zamene, ne smemo da čekamo da odu pa da tražimo zamene. To su argumenti za Ivanića koji može da pokrije tri pozicije, Marina, iza Marina i na poziciji desno gde igra Ben - istakao je čelnik Zvezde.

KO POTCENI PARTIZAN TAJ STRADA! Terzić: Odbili smo 9 miliona za Marina i Bena, nismo imali moćniji tim, a crno-beli su...

INFORMER SAZNAJE: ZVEZDA DOVELA GAJIĆA! Bek Bordoa na "Marakani", Ivanić jako blizu

Tagovi: