15.02.2019.

14:49

Foto:

Sport

ZVEZDA PROTIV DINAMIKA KREĆE PO "ŽUĆKOVU LEVICU"! Crveno-beli startuju u Kupu Radivoja Koraća

Polufinalni mečevi se igraju u subotu, a veliko finale je zakazano za nedeljU. Zvezda je prošle godine u finalu Kupa poražena od Partizana (81:75), koji je u četvrtak uveče u četvrtfinalu igrao protiv Novog Pazara.

Nisu kompletni

Trener crveno-belih Milan Tomić veruje da će njegovi izabranici ovog puta stići do trofeja.

- Sve ekipe koje su ovde imaju šansu i želju da osvoje kup. Nama je osnovni cilj da igramo dobru košarku. Mnogo nam otežava posao to što ne možemo da računamo na sve naše igrače. Zbog pravila da su u Kupu Koraća dozvoljena po četiri stranca u ekipi mi nećemo moći da računamo na Odža, Fajea i Riversa - objašnjava Tomić.

Jojić: Uživaćemo u Nišu

Predsednik Dinamika Velibor Jojić kaže da njegov tim samo želi da uživa u Nišu i da se ne opterećuju rezultatom.

- Poslednje tri godine smo uvek dobijali lakše protivnike u Kupu, a sada idemo na Zvezdu, koja je najbolji tim. Tako da mi nemamo imperativ pobede, niti bilo kakva očekivanja za prolaz dalje. Idemo u Niš da uživamo na festivalu košarke - objašnjava Jojić.

Uprkos tome što neće biti kompletni, košarkaši Zvezde su prvi favoriti u Nišu. Tomić, međutim, naglašava da to ne znači mnogo i da opuštanja ne sme da bude.

- U Kupu Koraća učestvuju kvalitetni timovi i nijednog trenutka ne smemo da pomislimo da ćemo nekog lako savladati. Mega, Dinamik i FMP su mladi i ambiciozni. Partizan je u naletu, posebno nakon pobede nad Budućnosti u ABA ligi - ističe Tomić.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić svestan je da njegovi saigrači i on nemaju prava na kiks.

- Prošle godine smo napravili neke greške i ostali smo bez trofeja, to sad ne smemo da ponovimo. Prvi meč nam je protiv Dinamika, pa ćemo videti šta će dalje biti. U dobrom smo ritmu i pored ispadanja iz Evrokupa. Vezali smo tri pobede i to nam je značajno podiglo samopouzdanje - kaže Lazić.

Bez zaletanja

Eventualni susret večitih rivala je moguć tek u finalu Kupa. Krilni igrač srpskog šampiona Marko Kešelj tvrdi da još ne razmišlja o Partizanu.

- Ne smemo da idemo preko reda. Prvi meč igramo protiv Dinamika i samo o tome razmišljamo. Naravno da mi imamo svoje ambicije, kao svi ostali, ali ne želimo da se zalećemo. Najbitnije je da imamo dobru atmosferu u timu i da jedva čekamo da istrčimo na teren - zaključuje Kešelj.





 



 

Tagovi: