15.02.2019.

22:20

Foto:

Sport

TOMIĆ S RAZLOGOM STREPI PRED MEGU: Moramo dobro da se spremimo!

Čestitam Dinamiku na odličnoj igri, a i mom timu što se vratio posle minus 13. Čestitam im što su dobili ovaj meč, pobeda je pobeda. Jasno je da nismo igrali dobro ni u odbrani ni u napadu. Nije opravdanje, ali Čović je bio bolestan sedam dana, Perperoglu je 10 dana imao problema sa ledjima, Lazić je pauzirao šest nedelja. Zbog toga se malo promenila hemija ekipe, ali treba dobiti ovakvu utakmicu - rekao je Tomić.

Košarkaši Zvezde pobedili su u Nišu Dinamik sa 75:70 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će igrati protiv Mega Bemaksa.

- Dobro je što smo pobedili, sigurno ćemo biti bolji u polufinalu. Mega igra slično kao Dinamik, ima mnogo igrača koji mogu da pogode za tri, dobri su u tranziciji, treba dobro da se spremimo. U Kupu nema favorita, uvek su u tom takmičenju najveća iznenađenja, videlo se to i večeras.

(FOTO) ZVEZDA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! Crveno-beli izbegli bruku i plasirali se u polufinale Kupa Koraća!

Košarkaš Crvene zvezde Marko Kešelj rekao je da je u Kupu uvek teška prva utakmica, da je Dinamik bio raspoložen i da je njegovoj ekipi trebalo mnogo vremena da pronadje ritam.

- Uspeli smo tek u četvrtoj četvrtini i na kraju slavili. Ne bih rekao da smo ih potcenili, jednostavno, nismo pokazali pravo lice u prvih 30 minuta, mnogo smo promašivali šuteve i to je uticalo na samopouzdanje u napadu. Podbacili smo sa u energijom u odbrani, koja je trebalo da bude veća - naveo je on.

Trener Dinamika Vladimir Đokić ponosan je na igrače.

- Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi, bili smo jako blizu. Ponosan sam na svoje igrače, imali smo priliku da napravimo čudo i pobedimo najbolji tim u ABA ligi. Ostaje žal, ali je Zvezda daleko kvalitetniji tim od nas. Možda su nas potcenili, mislili da će biti lakše, a mi smo pokazali dobar rad, talenat, mladost i ponosan sam na to. Zvezdi želim sve najbolje u nastavku takmičenja. Hvala publici, mislim da smo bili jako dobri - rekao je on.

Tagovi: