Autor: Informer.rs

03.03.2019.

15:35

Foto:

Sport

CRVENO-BELI SE NE SEĆAJU KADA SU IZGUBILI! Vezali 50 utakmica bez poraza, pada Muslinov rekord!


Crvena zvezda odigrala je nerešeno 1:1 sa Partizanom u 159. večitom derbiju i posle 24. kola Superlige zadržala 15 bododva prednosti u odnosu na najvećeg rivala, dok je sedam koraka ispred niškog Radničkog.

Poslednji put su crveno-beli osetili gorčinu poraza 1. oktobra 2017. u Kruševcu na gostovanju Napretku i nešto manje od godinu i po dana traje impresivna serija. Magičnih 50 utakmica vezali su crveno-beli znajući samo za pobede i nerešen ishod.

Taj gubitak bodova iz 12. kola prošlosezonskog šampionata nije poremetio izabranike Vladana Milojevića. Do kraja te šampionske trke ostvarili su 23 pobede uz tri remija i došli do titule! Impresivna serija počela je 14. oktobra 2017. godine kada je na stadionu „Rajko Mitić" savladana Mačva sa 4:0.

To je bila najava niza koji traje i danas. Osvojena titula, a gde su crveno-beli stali na proleće 2018, nastavili su leta iste godine. Zvezda je do remija u 159. večitom derbiju bodove podelila samo još sa niškim Radničkim na gostovanju i u prethodnom susretu sa najvećim rivalom, uz 21 ovosezonsku pobedu u Superligi.

Informer

 

"ZVEZDI PONIŠTEN ČIST GOL"! Stigla stručna procena spornog pogotka sa derbija!
IZJAVA KOJA ĆE SE PAMTITI! Milojević o poništenom golu, "mezimici", Tajvanskoj kanasti!
 

Ukupno - 44 pobede i svega šest remija! I na svakom od pomenutih 50 duela Zvezda je najmanje jednom zatresla mrežu rivala. 

Posle ubedljive prolećne premijere protiv Vojvodine (4:0), osvajanja tri boda u Surdulici (1:0) i podele plena na Marakani, uspešno je nastavljena borba za titulu.

Informer

 

Apsolutni rekord nepobedivosti drži generacija crveno-belih pod trenerskom palicom Slavoljuba Muslina od 51 susreta, koji je upisan od 3. novembra 1999. do 31. marta 2001. Milojevićevim učenicima dakle preostaje da na gostovanju Mladosti u Lučanima, u sredu od 16 časova, i zatim protiv Zemuna sledeće subote još jednom ispišu stranice istorije kluba sa "Marakane".

"SA BUDALAMA SE NE RASPRAVLJA!" Kapiten Zvezde podigao buru!

OGLASIO SE I ZVEZDAN TERZIĆ! "Neka prestanu da glume žrtve i obmanjuju narod"!

Tagovi: