Autor: Informer.rs

23.04.2019.

09:26

Foto:

Sport

(FOTO) DUGO SU GA ČEKALI, OVO JE ZVEZDINO POJAČANJE! Na "Marakanu" stiže do početka naredne sezone!

Jedan od najvećih uspeha u klupskoj istoriji bilo je osvajanje Interkontinentalnog kupa 1991. godine i nakon zvaničnog priznanja svetske titule, klub je obavestio navijače da se pristupilo izradi trofeja planetarnog šampiona.

- Međunarodna fudbalska federacija donela je pre više od dve godine, u oktobru 2017. odluku da se svi osvajači nekadašnjeg Interkontinentalnog kupa između 1960. i 2004. zvanično proglase za prvake sveta. Do 2005. godine Interkontnentalni kup igrali su šampioni Evrope i Južne Amerike, da bi se nakon promene u ovo takmičenje uključili klubovi iz celog sveta.

Crvena zvezda je nakon promene FIFA tako i zvanično postala klupski šampion sveta, i priznata nam je titula osvojena 1991. godine. Čuvena crveno-bela generacija do svetskog trona je došla pobedom nad ekipom Kolo Kolo sa 3:0 u Tokiju.


Sada je dobijena i zvanična dozvola da se krene sa izradom trofeja svetskog prvaka po FIFA licenci. Klub je započeo izradu pehara koji će uskoro krasiti bogate vitrine muzeja na stadionu "Rajko Mitić“.

- Tim povodom biće organizovan i niz promotivnih akcija, a očekuje se da pehar stigne do počeka nove sezone. Ujedno, to je i najavljivano pojačanje Crvene zvezde, koje će svakako biti od velike vrednosti - poručili su crveno-beli.

Tagovi: