Autor: Informer.rs

05.05.2019.

12:09

Foto:

Sport

ZVEZDA SE VRATILA U IGRU! Zakuvalo se u Poljskoj i Bugarskoj, crveno-beli mogu do povlašćenog statusa!

Legija i Ludogorec su na iznenađenje svih kiksnuli pa je opet otvorena borba za šampionsku titulu u Poljskoj i Bugarskoj. Zvezdi je neophodno da jedan od ova dva tima ne osvoji šampionsku titulu uz uslov da titulu u Rumuniji osvoji aktuelni lider Kluž, odnosno da to ne bude FCSB, koji kao i Legija i Ludogorec ima bolji koeficijent od crveno-belih.

Ludogorec je remizirao u Staroj Zagori sa Beroeom (1:1). Sada ima samo tri boda više od drugoplasiranog CSKA iz Sofije, sa kojim će odmeriti snage naredne subote. Nakon derbija biće odigrana još tri prvenstvena kola.

Legija je izgubila u Varšavi od Pjasta (0:1), pa je protivniku omogućila da dođe na samo bod zaostatka. Tako bi u slučaju pobede u Krakovu na lidersko mesto mogla Lehija, koja u ovom trenutku ima tri boda manje od Legije, ali i bolji plasman na kraju prvog dela sezone, koji predstavlja odlućujući faktor kada su dva tima izjednačena po učinku na tabeli. Utakmica se igra od 18. časova,a nema sumnje da će je sa velikom pažnjom ispratili i pristalice srpskog šampiona. 

Situacija u Rumuniji u ovom trenutku deluje potpuno cisto. Kluž tri kola pre kraja ima ogromnih pet bodova prednosti u odnosu na tim iz Bukurešta, a u ponedeljak ide na noge Astri. Sutra uvece FCSB ce imati ozbiljan izazov u Krajovi, gde ga ceka vrlo raspoložena Univerzitatea.

U Rumuniji Kluž tri kola pre kraja ima pet bodova prednosti u odnosu na tim iz Bukurešta, a u ponedeljak igra sa  Astrom.

Tagovi: