24.06.2019.

13:56

Foto:

Sport

ZVEZDA ZARADILA 9.5 MILIONA EVRA! Crveno-beli NAPUNILI KASU na početku prelaznog roka!

Prelazni rok tek što se zahuktao, a kasa kluba s "Marakane" već je dobro napunjena! Crvena zvezda je za vikend prodala Milana Pavkova kineskom Đijangsu Suningu, pa sad ukupna zarada crveno-belih od transfera ovog leta iznosi 9,5 miliona evra.

Kinezi su za Pavkova platili obeštećenje od tri miliona evra, ali 30 odsto te sume ide njegovom bivšem klubu Radničkom iz Niša. Deo će dobiti i njegov menadžer, tako da Zvezdi ostaje oko dva miliona. Pavkov će u Đijangsuu zarađivati 1,2 miliona evra po sezoni, a ugovor će potpisati na dve i po godine. Pre Pavkova, Zvezda je prodala Dejana Joveljića Ajntrahtu za četiri miliona evra i Aleksu Terzića Fiorentini za 1,75 miliona. Pored toga, crveno-beli su dobili 1,8 miliona od transfera Luke Jovića u Real Madrid.

BIĆU NOVI DEJAN SAVIĆEVIĆ! Crnogorac će oduševiti "delije": "Bezobrazan" sam igrač, grizem, dajem maksimum...

ZARADA ZVEZDE U PRELAZNOM ROKU


Dejan Joveljić 4 miliona
Milan Pavkov 2 miliona
Luka Jović 1,8 miliona
Aleksa Terzić 1,75 miliona
UKUPNO 9,55 miliona
*sume su u evrima



Prodaja neizbežna

Iako su mnogi očekivali da će najtrofejniji srpski klub zaraditi više od prodaje čoveka koji je sa dva gola srušio Liverpul u Beogradu, sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela kaže da je ovo bila ponuda koja se ne odbija.

- Sve je stvar tajminga. Mislim da je za Zvezdu i Pavkova došla ponuda koja se ne odbija. Žao nam je što odlazi jer je ostavio odličan utisak kao igrač i kao momak, ali to je neminovnost u Zvezdi. Želimo Milanu sve najbolje - ističe Mrkela.

Funkcioner crveno-belih kaže da je svestan da je Pavkov bio miljenik navijača i da se "delijama" ne dopada što je visoki napadač napustio klub.

- Odlazili su i ranije ljubimci navijača. Voleo bih da je Zvezda u drugačijem položaju, da ne mora da servisira stare dugove. Pored toga, mi ulažemo u infrastrukturu, uz svakodnevne troškove i plate igrača i zaposlenih u klubu - ističe Mrkela.

STIŽE ZAMENA ZA PAVKOVA! Mrkela žali zbog odlaska napadača, ali na "Marakanu" dolazi novo pojačanje!

Potrošili 600.000


Kada je reč o kupovini igrača, crveno-beli su do sada doveli dvojicu fudbalera i za njih platili ukupno 600.000 evra. Najpre je stigao štoper Radovan Pankov, koji je niškom Radničkom plaćen 300.000 evra, a ista suma izdvojena je i za golmana Nikolu Vasiljevića, koji je na "Marakanu" stigao iz Radnika iz Surdulice.

Trener Vladan Milojević kaže da su mu osećanja pomešana posle odlaska Pavkova.

- Ne znam da li da budem srećan ili tužan. Igrači odlaze i dolaze, to je tako. Drago mi je zbog njega, veliki je profesionalac i na ovaj način je rešio egzistenciju. Pomešane su mi emocije kada odlazi igrač. Očigledno da je rastanak bio interes obe strane - ističe šef struke crveno-belih.

Najbolje za klub

Prelazni rok u Evropi traje do 31. avgusta, tako da bi Zvezda mogla dodatno da napuni kasu ovog leta. Upravo je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić govorio o neophodnosti prodaje igrača kako bi klub mogao normalno da funkcioniše.

- Mi moramo da prodajemo najbolje igrače da bismo živeli, a posao nam je da dovedemo još bolje, ali jeftinije. Prelazni rok nije ni počeo, a mi smo već zaradili ozbiljan novac od transfera. Otkako sam u Zvezdi, moji saradnici i ja smo klubu doneli stotine miliona evra zahvaljujući svojim procenama. Ljudi koji komentarišu da smo mogli da zaradimo više nisu kompetentni. Ne možemo da slušamo svakog čoveka na pijaci, jer na taj način onda ne bismo mogli na pravi način da vodimo klub - rekao je pre nekoliko dana Terzić.

 

Tagovi: