Autor: Informer.rs

24.08.2019.

13:10

Foto:

Sport

(VIDEO) OVAKO JE POČELA MILOJEVIĆEVA EVROPSKA BAJKA! Pre dve godine je pao Krasnodar, tada je nastala nova moćna Zvezda!

Izabranici Vladana Milojevića te godine (2017) prvo su pobedili maltešku Florijanu, zatim Irtiš iz Kazahstana, a onda su napravili pravo iznenađenje ostvarivši dvostruku pobedu nad Spartom iz Praga (2:0 1:0) što ih je dovelo u finalno kolo doigravanja za drugo najveće klupsko evropsko takmičenje u fudbalu.

Onda je usledio po svemu sudeći istorijski duel sa Krasnodarom. Prva bitka se desila u Rusiji, gde je Zvezda izgubila (3;2), ali fantastična igra njihovih miljenika je podstakla "delije" da se nadaju čudu u Beogradu.

Crveno-beli su na domaćem terenu krenuli ofanzivno, Radonjić je zatresao mrežu u šestom minutu utakmice, a do kraja poluvremena, bilo još par šansi da se savlada golman ruskog kluba, ali nažalost bez uspeha.

KAKVA ČAST ZA MILOJEVIĆA! Trener Zvezde prestigao Miljanića i oborio rekord star 45 godina!

Drugo poluvreme donelo je još jednu veliku radost, kada je Gelor Kanga ispalio "raketu" sa 35 metara, što je rezultiralo da rezultat na semaforu bude 2:0 za domaću ekipu. Posle toga sve je slutilo na Zvezdinu evropsku jesen, ali ipak nije moglo bez sada već uobičejnog trilera.

Krasnodar je deset minut pred kraj utakmice iz penela smanjio rezultat, a zatim je krenula ogromna ofanziva gostujućih igrača.

U sudijskoj nadoknadi Grenkvist je imao šansu za "šah-mat" kada je glavom poslao loptu u donji desni ugao gola na kom je stajao Milan Borjan, ipak sigurni čuvar mreže je uspeo da sačuva gol i odvede svoju ekipu u elitno takmičenje.

Posle ovog meča je nastala nova "evropska Crvena zvezda" koja već treću sezonu zaredom igra u Evropi, a svi obožavaoci kluba naravno očekuju da će ponovo bodriti tim u Ligi šampiona.

Bonus video:

Tagovi: