16.09.2019.

13:28

Foto:

Sport

PAVKOVU SE SMRKLO! Pokazao napadaču crveni na debiju za Srbiju, a sada deli pravdu na Bajern - Zvezda!

Medenu će duel na "Alijanc areni" biti jubilarni 10. u elitnom takmičenju, a drugi put će suditi Zvezdi protiv nemačkog tima u dve godine nakon što je vodio meč u kojem su crveno-beli golom Slavoljuba Srnića pobedili Keln 1:0 i prezimeli u Ligi Evrope.


Pomagaće mu David Rum i Daglas Ros, dok je četvrti arbitar Kevin Klansi.

Meden je više puta sudio mlađim selekcijama Srbije, takođe i Vojvodini, a u kratkom periodu dva puta je delio pravdu na mečevima A tima Srbije - u pobedi nad Litvanijom (1:0) u Viljnusu u Ligi nacija pre tačno godinu dana i pre šest meseci u remiju protiv Nemačke (1:1) u prijateljskoj utakmici u Volfsburgu. 

On je na meču sa Nemcima dodelio direktan crveni karton igraču Zvezde Milanu Pavkovu zbog neporeznog starta nad Lirojem Saneom.

Ligu Evrope je počeo da sudi 2012. godine, a Ligu šampiona prošle sezone kada je sudio na dva meča u grupnoj fazi. Prošle jeseni je sudio meč Lige nacija između Litvanije i Srbije i tom prilikom dosudio dva penala u korist Orlova. Ako je suditi po statistici u Evropi, ima ravnopravan kriterijum za oba tima. Na 64 međunardona meča je svirao 10 penala za domaće, a devet za gostujuće timove. Pokazao je sedam crvenih i 106 žutih kartona domaćinima, a četiri crvena i 130 žutih kartona gostima.

Utakmica između Bajerna i Crvene zvezde igra se u sredu od 21 sat (RTS1).

Bonus video

Tagovi: