Autor: Informer.rs

11.10.2019.

09:04

Foto:

Sport

MALE TAJNE VREDNE USPEHA! Gist otkrio kako je smirivao saigrače!

Svaku šansu koju sam imao, bilo da je sekund, dva, potrudio sam se da iskoristim da smirim saigrače. Govorio sam im da je neophodno da ostanu fokusirani. U ovako glasnim dvoranama može da se izgubi komunikacija sa stručnim štabom ili među nama. Pokušavao sam stalno da razgovaram sa njima, da im stavim do znanja da treba da razmišljaju samo o onom sledećem potezu i da igramo jako u odbrani. Nismo smeli da dozvolimo da se "pogubimo" – rekao je Gist.

Nastavio je u istom ritmu.

Pobeda jeste velika, ali samo zato što je prva u Evroligi. Ne smemo da se zadovoljimo ovakvim stvarima. Imamo još mnogo, mnogo utakmica pred nama.

OVAKO SE KOVALA VELIKA ZVEZDINA POBEDA! Jedan Tomićev potez rešio je utakmicu sa Fenerom!

Odbranu je stavio u prvi plan.

-  Odbrana mora da bude naš zaštitni znak. Neće svaki meč neko dati 20-30 poena niti ćemo mi kao ekipa dati 90. Neophodno je da radimo na detaljima. Recimo, kod preuzimanja. Ne smemo da pravimo faul na šutu na sekund-dva pre kraja njihovog napada ili da dozvoljavamo protivnicima da hvataju ofanzivne skokove i tako im poklanjamo nove napade. Još uvek smo u procesu učenja i ovaj susret će nam u tome dodatno pomoći.

Osvrnuo se na podršku sa tribina.

Kada imate mnogo navijača kao što Zvezda ima, ljude koji se razumeju u košarku i koji vas podržavaju onda je zaista prelepo igrati pred njima – završio je Gist.

Bonus video:

Tagovi: