Autor: Informer.rs

25.11.2019.

09:33

Foto:

Sport

NADALOV STRIC POSLAO PORUKU ĐOKOVIĆU: Rafa može da igra još koju godinu!

Sezonu u kojoj je osvojio Rolan Garos i Ju Es open Rafael Nadal je krunisao i Dejvis kupom. Najbolji igrač na svetu je slavio sa španskom reprezentacijom u Madridu, a njegov stric i nekadašnji trener  poslao je poruku Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, najvećim rivalima španskog asa.

- Slušao sam mnoge ljude koji su govorili kako će mu karijera biti kratka. Istina je da je bio na turu od 2003, a od 2005. je na najboljem nivou. 15 godina je na vrhu i mislim da može da igra još koju godinu. Zavisiće od njegove igre i kako se drugi razvijaju. Ako bude mlađih koji će mu komplikovati život onda će se povući. Ali mislim da se to neće desiti - kazao je Toni i dodao:

Igrao je manje. Došao je do finalnog ATP turnira sa samo 12 turnira tokom godine. Video sam ga da je dobro igrao kroz celu godinu osim u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. Karlos Moja i Francis Roig su bili zaduženi da ga ubede da ima malo lakši raspored i manje turnira. Verujem da ga je bilo lako ubediti u to jer je svestan da ima 33 godine i da nema snagu kao pre - rekao je Toni Nadal.

Bonus video

Tagovi: