Autor: Informer.rs

07.12.2019.

17:22 >> 17:17

Foto:

Sport

(VIDEO) TOMANE MAJSTORIJOM NAJAVIO PUT U ATINU! Zanimljiv meč na Marakani i pobeda Zvezde pred Olimpijakos!

 

Ponovo nije bilo perfektno, ali Zvezda je konačno odigrala po ukusu navijača koji žele da vide atraktivnu i napadačku igru crveno-belih. To su i dobili ovog popodneva, doduše, jako malo njih jer su tribine bile slabo popunjene.

SKROMNI ZVEZDIN HEROJ! Ben: Najvažnije je da smo osvojili tri boda!

Krenuli su domaći napadački od samog starta kako bi što pre rešili ovaj meč i mirne glave spremili taktiku za meč sezone u Atini protiv Olimpijakosa. Međutim, nisu očekivali on što ih je snašlo u 21. minutu.

Informer

Denkovićev odličan trzaj glavom i vođstvo Subotičana samo je najavilo sjajnu fudbalsku predstavu na Marakani. Već u 40. minutu Zvezda je ponovo vodila. Žander se u 35. iskupio za slabu reakciju kod gola gostiju. Odlično je završio akciju u stilu velikih golgetera i doneo izjednačenje. Samo pet kasnije Tekijaški je očajno reagovao i prevario sopstevenog golmana.

Nastavak igre doneo je možda i najbolji fudbal ove polusezone u Superligi na Marakani. Zvezda je zaigrala lepršavije nego inače, a već u 51. minutu Tomane je svojom majtorijom pokazao svima koji nisu došli na stadion da su se pokajali. Nije uspeo u prvom poluvremenu da makazicama savlada Dubljanića, ali jeste u pomenutom 51. minutu meča.

Informer

Odlično je reagovao Portugalac na asisteciju Marka Marina i makazicama postavio konačan rezultat meča. Do kraja je Tufegdžić mogao da smanji rezultat, ali je Borjan bio odličan. Takođe, Ben je imao priliku da razreši sve dileme i postigne i četvrti gol, ali je prečka stala na put napadaču Zvezde.

Šampion Srbije sada kreće put Atine gde će ove srede igrati meč sezone protiv Olimpijakosa. Crveno-beli će pokušati da izbegnu poraz i domognu se proleća u Evropi.

Strelac: Žander 35, Tekijaški 40. (autogol), Tomane 51. minut - Denković u 21. minutu 

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Petar Piper.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Žander (od 56. Rodić)– Jovančić, Ivanić, Ben, Marin, Vukanović (od 59. Vulić) – Tomane (od 77. Tomane). 

SPARTAK (4-2-3-1): Dubljanić – Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević – Jočić, Vidaković, Obradović, Tufegdžić, Denković (od 82. Gojkov), Baić (od 52. Srećković).

TOK MEČA

Drugo poluvreme

KRAJ!

82. minut - Nova promena kod gostiju. Umesto Denkovića na terenu je Gojkov.

79. minut - Kakva odbrana Borjana! Pretio je sada ponovo Tufegdžić, ali sjajna intervancija golmana Zvezde.

77. minut - Na oduševljenje svih navijača koji su večeras na Marakani na terenu je Milan Pavkov koji menja strelca Tomanea.

69. minut - Prvo zbog ofsajda prekinuta akcija za gola Mirka Ivanića, a onda na drugoj strani Tufegdžić pogađa mrežu, ali je i on bio u nedozvoljenom položaju. U međuvremenu još jedna promena u Zvezdi. Umesto Vukanovića na terenu je Miloš Vulić.

65. minut - Tufegdžić propušta veliku priliku! Bio je u dobroj poziciji igrač Spartaka, ali lopta ide pored gola.

63. minut - Prečka! Sjajna akcija Zvezde, prvo je Marin proigrao Tomanea, a ovaj pronašao Bena u kaznenom prostoru Spartaka, ali je napadač crveno-belih pogodio samo okvir gola!

56. minut - Menja i Milojević pa na teren umesto strelca prvog gola Zvezde Žandera u igru šalje Milana Rodića.

52. minut - Prva promena ne meču i to kod gostiju. Baić izlazi iz igre, a umesto njega ne terenu je Srećković.

51. minut - GOOOOOL! KAKAV GOL TOMANEA! Makazicama je Portugalac zahvatio loptu i postigao prelep pogodak! Možda i najlepši u Superligi ove sezone!

50. minut - Umalo 2:2! Lazar Tufegdžić je bio u prilici da postigne gol, ali je umesto šuta odlučio da doda loptu i propala je velika šansa.

49. minut - Lepa asistencija Tomanea ka Marku Marinu, ali je šut kapitena Zvezde izblokirala odbrana Spartaka.

46. minut - Upravo je počelo drugo poluvreme!

Informer

 

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog dela igre. Zvezada vodi 2:1. 

43. minut - Gajić propušta priliku da poveća vođstvo Zvezdu, pošto šuta visoko preko gola sa peterca.

40. minut - GOL! Zvezda vodi 2:1. Autogol Tekijaškog. Žander je započeo akciju po levoj strani, dodeo je do Tomanea. Spetljao se Tekijaški pred svojim golom i smestio loptu u svoju mreži. Zvezda dolazi do preokreta 2:1.

35. minut - Šansa za Zvezdu! Ben je bio na "drugoj stativi", lopta mu je pala na glavu, ali nije najbolje reagovao, pa je prebacio je gol.

31. minut - GOL! Zvezda je izjednačila rezultat na 1:1. Fenomenalan pas Marina u prostor, sa nekoliko sjajnih driblinga izbacio je trojicu defanzivaca Spartaka. Žander je izašao ispred Dubljanića i rutinskom realizacijom u dalji ugao poravnao rezultat na Marakani. 

30. minut - Zvezda nastavlja da napada, Spartak se brani. Ben je sada izveo korner, ali su Subotičani ponovo bili na visini zadatka pre svojim golom. 

24. minut - Ben je pokušao iz slobodnog udarca, ali je izblokiran je. Spartak se odlično brani.

21. minut GOL! Vodi Spartak 1:0!  Sjajna akcija Spartaka, centaršut Miloševića sa leve strane i šut Denkovića glavom sa peterca. Borjan je bio nemoćan. 

19. minut - Vukanović centrirao sa leve strane terena, lopta je došla do Tomanea u srcu šesnaesterca, a ovaj je pokušao makazicama, ali je lopta završila u autu.

17. minut - Pokušava Zvezde da probije odbranu Spartaka, ali odolevaju gosti. Ben je proigrao Jovančića, koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali ga je izblokirao Tekijaški. 

15. minut - Novi slobodan udarac za Zvezdu. Ben je pokušao ovog puta ali ništa od toga.

11. minut - Neprecizan pas Marina za Ivanića koji je ušao iz drugog plana.

10. minut - Marin je šutirao ali u živi zid koji je odbio loptu iza gol-aut linije. Ništa od šanse nakon udarca iz ugla.

9. minut - Sada se Tomane žali na udarac, Jočić je napravio fil. Prilika za Zvezdu iz slobodnog udarca.

5. minut - Na zemlji je Vukanović, prekršaj je napravio Vidaković. 

1. minut - Dijagonala Ivanića na levu stranu za Marina, prošao je Nemac, ali poslao je lošu povratnu loptu.

1. minut - Sa centra krežu fudbaleri Crvene zvezde.

Opet izuzetno loša poseta na "Marakani". Oko 1.000 ljudi na tribinama.

15:15 - Milan Pavkov se oporavio od povrede, pa će biti na klupi za rezerve.Trener Vladan Milojević odlučio se da sačuva Rodića i Degeneka, a u postavu se vratio Dušan Jovančić. 

15.00 - Dobrodošli na naš portal, uživo ćemo pratiti utakmicu na Marakani između Crvene zvezde i Spartaka.

Bonus video

Tagovi: