Autor: Informer.rs

15.12.2019.

19:56 >> 19:52

Foto:

Sport

DRAMA U ZADRU I PORAZ ZVEZDE OD FENJERAŠA! Faje promašio pobedu, crveno-beli doživeli novi neuspeh!

 

Crveno-beli su meč otvorili poenima Derika Brauna, ali je trojka Akoša Kelera donela prvu prednost Zadru. Nakon toga usledila je serija gostiju od 7:0 koju su pokrenuli Derik Braun i Branko Lazić svojim poenima. To je pomoglo šampionu ABA lige da održi prednost tokom prvih 10 minuta koja je otišla na u tom momentu maksimalnih "plus sedam".

ZVEZDA PRATI DVOJAC IZ PRIMORSKE! Nije samo Šiško, crveno-beli bi i Srbina iz Slovenije!

Vuković je sa dve brze trojke tokom druge četvrtine uspeo da vrati domaće u igru i vrati rezultatski egal, a onda Brajon Alen dovodi Hrvate u prednost po prvi put od početka meča na pola igre u drugoj deonici. Pogodio je Amerikanac trojku za odličnu serijui vođstvo 34:30.

Informer

Međutim, tada Zvezda pokreće svoju seriju i sa 6:0 preko Boriše Simanića ponovo dolazi do prednosti u Zadru, da bi se domaći nakon toga konsolidovali i vratili utakmicu u egal. Na krlima sjajnog Alena Hrvati su u tim momentima pravili velike probleme evroligaškoj ekipi i na odmor otišli sa "plus tri".

Zadrani su uspevali da čuvaju prednost i tokom treće deonice uz pomoć raspucanog Alena, a kada je trebalo probudio se i nekadašnji igrač Mega Bemaksa Stefan Fundić. Problemi gostiju su se nastavili, ali su se pred kraj četvrtine ponovo probudili i vratili vođstvo. Pre svega zasluge ide Dejanu Davidovcu koji je sam iskreirao seriju od 6:0.

Informer

Ipak, iako se tada očekivalo da gosti prelome meč, Dalmatinci su odgovorili na isti način. Došli su do sopstvene serije i učinili da se u poslednju četvrtinu uđe sa velikom neizvesnošču. 

U poslednjih 10 minuta gosti su ušli sa minusom od dva poena. Ipak, uspeli su se da se brzo razbude i ponovo dođu do prednosti. Opet je odličan bio Simanić koji je izneo veliki teret na ovom meču u odsustvu Lorenca Brauna. Međutim, ni to nije bilo dosta šampionu ABA lige koji je počeo da kleca. Uspeli su gosti da pobedu 75:73 i tada kreće prava drama. Trojka Berona donela je nerešen rezultat na minut pre kraja.

Mavra je poentira za prednost domaćih, a Filip Čović promašio izjednačenje. Do kraja je ostalo 35 sekundi, a Čović je ponovo propustio priliku da vrati svoj tim do nerešenog rezultata.Dobila je Zvezda priliku i za pobedu, ali ju je propustio Mohamed Faje šutem za tri poena u poslednjoj sekudni meča i Zadrani su stigli do drugog trijumfa u sezoni.

Kod domaćih Alen je briljirao sa 22 poena, dok je Mavra imao 18. U redovima Zvezde samo su Simanić sa 16 i Davidovac sa 11 poena bili dvocifreni.

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 78:76 (14:20, 29:20, 17:18, 18:18)

Hala: Krešimir Ćosić, Sudije: Tomislav Hordov, Uroš Nikolić, Radoš Arsenijević

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.45 - Crveno-beli se zagrevaju za meč:

Informer

17.41 - Ekipa Zvezde u Zadar je stigla bez Lorenca Brauna koji je doživeo lakšu povredu protiv Baskonije u četvrtak. Pored njega u sastavu nema ni Statosa Perperoglua, dok se u sastav vratio Filip Čović.

17.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 11. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde. Šampion Srbije ima priliku da pobedom u Hrvatskoj najavi odlazak u Moskvu na duel sa CSKA u Evroligi. Uz informer.rs pratite dešavanja iz Zadra.

Tagovi: