Autor: Informer.rs

19.12.2019.

12:13

Foto:

Sport

PARTIZANOVCIMA SE SMRKNE KADA GA VIDE! Ovako je Stanković uništavao večitog rivala kao igrač! Delije mu ove golove neće zaboraviti (VIDEO)

Dejan Stanković je u Zvezdu došao kao 14-godišnjak iz Teleoptika. Za prvi tim je debitovao  11. februara 1995. godine  sa svega 16 godina i šest meseci i 19 dana na meču protiv OFK Beograda. 

Postao je miljenik navijača, a nekoliko golova u dresu voljenog kluba nikada mu neće zboraviti. 

Protiv  Kajzerslauterna u pobedi Zvezde  4:0 26. septembra 1996. Nemci su pobedili u prvom meču sa 1:0, u revanšu je Stanković načeo goste sjajnim pogotkom posle slaloma na 25 metara od gola.

Mreže su mirovale 45 minuta, onda je Pižon ubacio golobradog vezistu na teren. Stanković je obezbedio produžetke sjajnim pogotkom, u kojima je dao još jedan za 2:0.  Njeguš i Pantelić su postavili konačan rezultat.


Večiti derbi 8. aprila 1998. godine obeležio je karijeru Stankovića. Dao je dva gola u jednoj od većih pobeda u susretima Zvezde i Partizana (4:0).

Stanković je bio zaslužan za početak kanonade zahvaljujući silovitom slobodnom udarcu izvedenom po zemlji, koji je pokrenuo lavinu.

Doneo je Stanković pobedu Zvezdi protiv Partizana u 109. derbiju 2:1. Proigrao ga je legendarni Goran Bunjevčević, pronašao je Stankovića na pravom mestu u pravo vreme, a Deki je matirao Kralja udarcem pod prečku.

Bonus video

Tagovi: