Autor: Informer.rs

05.01.2020.

15:11

Foto:

Sport

EVO ZAŠTO JE ZVEZDA PRODALA MARINA! Da li je želeo da ide i šta su crveno-beli dobili odlaskom kapitena

Kako prenosi Telegraf tri su razloga zbog kojih je Marin prodat prvih dana prelaznog roka.

Nekadašnji nemački reprezentativac nije mogao da odbije bogatu ponudu šeika. Čeka ga ugovor na dve i po godine i plata od dva miliona dolara po sezoni. Nema sumnje da je ovaj trenutak za njega bio najbolji da dođe do unosnig ugovora, posebno što Marin ima 30 godina.

Zvezda takođe želi da otvori prostor za mlade igrače koji nadolaze i da ih maksimalno forsira, a tu pre svega mislimo na Veljka Nikolića, Željka Gavrića, Strahinju Erakovića, Njegoša Petrovića i Nikolu Krstovića.

I sama Zvezda je donekle imala pritisak da proda Marina i tako rastereti budžet. Marinova neto plata iznosila je 1.2 miliona evra, a kada se na to dodaju bonusi od Evrope i osvajanja trofeja, kao i porezi, dolazi se do bruto cifre od dva miliona evra.

Marin je uradio ogroman posao, upisao se u istoriju crveno-belih, a klub će pored toga što je rastetretio budžet i zaraditi na njegovom transferu. 

Takođe, pomenuti izvor navodi da novi trener Dejan Stanković je odlučio da u timu ima ''trkače'', odnosno momke koji su fizički spremni da grizu svih 90 minuta. Marin jeste majstor s loptom, ali definitivno nije igrač koji će u tom slučaju moći da odgovori zahtevima novog trenera.

Vlada i mišljenje da je Mirko Ivanić stagnirao po dolasku u Zvezdu upravo zbog Marina. Uostalom, to je u smiraj sezone potvrdio i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Njegov osnovni problem je što se u postavi, zajedno sa kapitenom Marinom, teško snalazi. Govorim o ozbiljnim takmičarskim utakmicama u Evropi - rekao je Mrkela.

Bonus video

Tagovi: