Autor: Informer.rs

25.03.2020.

17:26

Foto:

Sport

MOLIM VAS, OSTANITE KOD KUĆE! MOĆNA poruka Simonovića iz Koronom okovane Španije!

O aktuelnoj situaciji Simonović je rekao sledeće:

FSS KRENUO U VELIKU KAMPANJU BORBE PROTIV KORONE! Prikupljeno 250.000 evra za Infektivnu kliniku!

- Uvedenoj je vanredno stanje praktično u većini zemalja Evrope i sveta. Neću mnogo o situaciji, ona je svuda jako teška, pogodila je svakoga, i tu nema razlike za bilo koga, bilo koji zemlju. Ono što je mnogo važnije i želim ovom prilikom da apelujem na sve da se pridržavaju svih pravila, situacija je krajnje, krajnje ozbiljna, nimalo prijatna. U Španiji je izuzetno teška situacija, ovde smo bukvalno zatvoreni u stanovima po 24 časa – nema mrdanja, samo odlazak u prodavnicu i odmah nazad u stan. Ali, za početak, svi moramo da se pridržavamo apela i distance, očigledno da drugog rešenja nema- rekao je Simonović.

Kako sportisti provode vreme koje predstavlja nagli i neprirodni prekid za ljude koji su svakodnevno trenirali i imali drugačiji ritam. Sada su okolnosti i mere prevencije iSte za sve – nema izlazaka iz kuća i stanova:

- Ovo je neka nova situacija, poenta je kako uspeti kako održati spremu makar na nekom nivou , jako je teško, verujem svim sportistima, koristimo sve sprave u kućama, improvizujemo da napravimo neki trening, našao sam i neki novi način , pošto nam je dozvoljeno da izađemo jednom dnevno, našao sam novi način – ranac na leđa, stavim masku, rukavice i trčim do pradavnice koja nije baš blizu, i vraćam se nazad sa namirnicama nazad, i to je neka svakodnevna rutina u ovoj teškoj situaciji, u kojoj su neke druge stvari sada mnogo važnije. Mi živimo u nekom ritmu, imamo porodice i sada provodimo vreme sa njima, što je nešto za šta nismo imali vremena ranije. Imamo vremena i da se posvetimo nekoj edukaciji, učenju novog jezika,čitanju knjiga… u svakom slučaju nadam se da će se ovo što pre završiti, ali moramo još jednom da zamolim sve – Molim Vas ostanite u kućama, situacija je izuzetno ozbiljna i teška. Ukoliko se budemo pridržavali svih apela i saveta, iskreno se nadam da se uskoro vidimo ponovo na terenu- zaključio je Simonović.