Autor: Informer.rs

27.03.2020.

11:15

Foto:

Sport

NEMA NAMEŠTANJA, ZVEZDA JE CENJENA U SVETU! Ljupko Petrović o generaciji iz 1991. godine: Toga nema ni na VIDEO IGRICAMA!

Glasanje je  u toku, a Crvena zvezda je dobila veliku podršku navijača i trenutno se nalazi na četvrtom mestu u društvu Gvardioline Barselone, Zidanovog Reala, Sakijevog Milana, ekipa koje su obeležile istoriju ovog sporta.

Nekadašnji trener Zvezde Ljupko Petrović obradovao se što je generacija koju je on predvodio našla mesto među 20 najboljih timova u istoriji fudbala.

- Samo nebo zna gde nam je bila granica. A kad još 'delija' sazna za ovu anketu... Iskreno, i ja sam iznenađen, ali znate li šta je 'Marka'? Kakva je to institucija. Sigurno nema nameštanja. Dok sam vodio Espanjol, shvatio sam svu moć medija u Španiji. Nipošto se ne bi kompromitovali. Siguran sam da su 1.000 puta sekli pre nego što su pustili na elektronsko izdanje tu listu i omogućili glasanje. Sigurno vide i interes - kazao je za Alo Petrović.

Kada je čuo u kakvom društvu je Crvena zvezda ostao je bez reči...

- Šta reći? Eto koliko je Zvezda cenjena i voljena u svetu. Ne samo generacija sa kojom sam došao do evropskog vrha. Radio sam i u Penjarolu. Šta tek reći o tom klubu, kakve su za njega ale igrale. Ma idi bre...

Čovek koji je "naštimovao" ekipu iz 1991. godine kaže da je trenutno u samoizolaciji pošto su mu 72, a nije mu do poređenja sa ekipama s kojima je Zvezda nominovana.

- Nemoguća misija. To ljudi često rade, mešaju babe i žabe. Da li neko može da zamisli kako bi Jugović čuvao Pelea ili se Najdoski bori sa Hrubešom, Stajls uklizava Savićeviću...Toga nema ni u video-igricama - zaključio je Petrović .

Bonus video