Autor: Informer.rs

24.04.2020.

19:10

Foto:

Sport

DA JE BILO NJEGA SVE BI BILO LAKŠE! Ljupko Petrović otkrio ko je falio Zvezdi protiv Bajerna!

Za navijače crveno-belih 24. april je istorijski datum, tog dana 1991. godine u revanšu protiv Bajerna "nebo se otvorilo", a crveno-beli otišli u finale Kupa šampiona (2:1 za Zvezdu u Minhenu, 22:2 u Beogradu), gde su kasnije protiv Olimpika iz Marselja osvojili titulu prvaka Evrope.

(VIDEO) ŠTA JE SAD OVO... DVA-DVA! GOL, GOL, GOL! NEBO SE OTVORILO, STADION JE EKSPLODIRAO!

- Da Najdoski nije imao dva žuta kartona i morao meč da odgleda sa tribina uveren sam da nam Bajern ne bi gol dao na Marakani. Vidite, u fudbalu, kao i u životu odlučuju detalji, nekad nevidljivi. Mi smo imali štoperski tandem Belodedić-Najdoski, a nismo imali trećeg štopera. Umalo nam se obilo o glavu što smo propustili da ga kupimo u toku zime. Marović je dao sve od sebe na tom meču kao štoper, ali on je vrlo dobar levi bek, dobar vezni i štoper „samo ako baš mora“. Koliko je značio Ilija u celoj kompoziciji našeg tima pokazalo je finale - rekao je Petrović za klupski sajt.

Informer

Ilija Najdoski

On je istakao da je prethodno u Minhenu Zvezda odigrala najbolju utakmicu koju je on vodio sa klupe.

- Bio je to vrhunac moći našeg tima, perfektan meč. Ako bih morao da ređam po kvalitetu, posle Minhena bih stavio revanš meč protiv Grashopersa, pa onda prvo poluvreme protiv Bajerna u Beogradu i prvo poluvreme 88. derbija protiv Partizana, koji smo dobili 3:1. Sećam se da je svakih pet minuta bila šansa za nas, svakih 10 minuta po gol u mreži Partizana. Najdoski glavom, pa Robi i Juga i 3:0 u 30. minutu. A, onda je izbila tuča na tribinama pa nikome više nije bilo do fudbala - podsetio se Petrović derbija koji je odigran samo nekoliko dana posle čuvene pobede protiv Bajerna.