Autor: Informer.rs

14.05.2020.

07:15

Foto:

Sport

GDE JE NESTAO ZVEZDIN AMERIKANAC? Vratio se u otadžbinu i POTPISAO ZA DETROIT!

Dugo su u crveno-belom taboru čekali rezervnog plejmejkera, koji bi pokrivao Lorenca Brauna i odmenjivao ga dok je na klupi. Potraga se završili sredinom februara kada je na Mali Kalemegdan, pravo niotkuda, stigao Kalin Lukas, momak iz Detroita.

DELIJE U TRANSU, ZVEZDA VRAĆA DVOJICU KOŠARKAŠA! Čović najavio povratak miljenika navijača, pa progovorio o Dejanu Radonjiću!

Košarkaš koji u svom "si-viju" ima klubove poput Memfis Grizlisa, pa i ekipe iz rodnog grada Detroit Pistonse, te evroligaša Olimpijakos bio je viđen kao idealno rešenje za poziciju organizatora igre.

Međutim, što zbog koronavirusa, što zbog njegove fizičke spreme "delije" od Lukasa gotovo da nisu videle ništa, a teško i da će...

Informer

Odigrao je svega tri meča, ukupno nešto više od 38 minuta na terenu i za to vreme ubacio ukupno četiri poena (igrao protiv Baskonije, Fenerbahčea i Makabija). Nedovoljno i minuta i učinka da bi se o Lukasu moglo suditi kakvo bi pojačanje bio za Zvezdu. Ovako će nositi oreol promašaja, ali i potpuno zaboravljenog igrača.

Tokom pauze prouzrokovane koronavirusom uglavnom se pričalo šta će biti sa Bilijem Beronom, Lorencom Braunom, Kevinom Panterom pa i Stratosom Perperogluom, ali retko se ko i setio Kalina Lukasa.

Ako ste se pitali gde je i šta radi, Amerikanac se, naravno, vratio u otadžbinu, u rodni Detroit i već ima planove za leto. Lukas je potpisao za ekipu svog grada koja će se takmičiti na "TNT" turniru ovog jula. Pravo učešća na turniru imaju svi koji prijave ekipu!

"The Basketball Tournanament" je takmičenje u SAD-u koje se održava tokom leta, tačnije u julu i avgustu. Na turniru učestvuju 64 ekipe, igra se po jedna utakmica pa se sistemom eliminacije dolazi do finala, a pobednik ima zagarantovanih 2.000.000 dolara. 

Dakle, Lukas već ima planove za leto, tako da očigledno da od njegovog povratka u Zvezdu neće biti ništa.