Autor: Informer.rs

29.05.2020.

10:07

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) BARI! ZVEZDAŠI, NAJEŽIĆETE se i 29 godina kasnije!

Crveno-beli ispisali su istoriju kroz duele Kupa šampiona sa Grashoperom, Rendžersom, Dinamo Drezdenom i minhenskim Bajernom, a vrhunac je dostignut finalnim mečom protiv Marseja.

Informer

 

Maj 29, Bari i stadion Sveti Nikola - sa ponosom i uz posebne emocije se prisećaju crveno-beli.Izabranici tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića, prethodno su eliminisali švajcarski Grashopers (1:1, 4:1), škotski Glazgov Rendžers (3:0, 1:1), nemačke Dinamo iz Drezdena (3:0, 2:1) i minhenski Bajern (2:1, 2:2). Pobedom nad Francuzima u finalu Kupa evropskih šampiona na stadionu "Sveti Nikola", Zvezda je ušla među "besmrtne" šampione.

U penal seriji golman Zvezde Stevan Stojanović odbranio je prvi jedanaesterac u seriji Manuelu Amorosu, dok su iz Zvezde svi bili precizni: Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev, pa je popularni Dika imao privilegiju da podigne "ušati" pehar.

Informer

 

Petrović je na teren u Bariju poslao je sledeći tim: Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević (umesto njega ušao Vlada Stošić) i Dragiša Binić.

Sećanja ne blede ni 29 godina kasnije!

Bonus video