Autor: Informer.rs

17.06.2020.

18:50

Foto:

Sport

POSLE PARTIZANA I ZVEZDA SE POJAČAVA IZ SLOVENIJE? Crveno-beli naciljali vezistu Maribora?

Naime, crveno-beli su naciljali fudbalera Maribora i potencijalnog reprezentativca Rumunije kom nude 400.000 evra po sezoni, pišu Rumuni.

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU IZ UEFA! Crveno-beli će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona KAO NIKADA DO SADA!

Aleksandru Kretu je srpskoj fudbalskoj javnosti poznat jer je svojevremeno bio na listi želja Partizana. Bilo je to u januaru 2018. godine, kada je klub iz Humske 1 tražio zamenu za Evertona Luiza. Tada su se koplja lomila između Saše Zdjelara i Kretua, a izbor je pao na nekadašnjeg vezistu Olimpijakosa.

Informer

Kretu je u to vreme nastupao za Olimpiju, ali je nedugo pošto su pregovori sa Partizanom propali napravio hrabar potez i Ljubljanu zamenio Mariborom, najvećim protivnikom u Sloveniji, u transferu vrednom 100.000 evra.

Kretu je ove sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, od toga pet u kvalifikacijama za Ligu šampiona i čak postigao jedan gol, jedini ove sezone, uz tri asistencije. Karijeru je započeo u Jašiju, a posle šest godina školovanja otišao je u Sloveniju, iako se dovodio u vezu sa Steauom. Dobrim partijama u dresu Maribora čak je privukao pažnju selektora Rumunije Mirela Radoija. Kretu je imao iskustva u mlađim reprezentativnim kategorijama Rumunije.