19.06.2020.

07:15

Foto:

Sport

PRIJOVIĆ ODBIO ZVEZDINIH 1.200.000 EVRA! Ovo su detalji pregovora sa Srbinom, crveno-beli već imaju DRUGE OPCIJE!


Prijović ipak neće u Crvenu zvezdu! Fudbaler saudijskog Al Itihada Aleksandar Prijović (30) saopštio je treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću da nije zainteresovan da igra u Srbiji i da mu je cilj povratak u grčki PAOK!

RAZGOVARAĆEMO SA KATAIJEM, POTREBAN NAM JE TAKAV IGRAČ! Terzić poručio da Zvezda kreće u pregovore sa vezistom!

Pare su problem

Prijović je svestan da u inostranstvu može dobiti mnogo veću platu nego u Zvezdi

Izvor Informera

5,3 MILIONA EVRA GODIŠNJE ZARAĐIVAO JE ALEKSANDAR PRIJOVIĆ U AL ITIHADU


Stanković je nekoliko nedelja ubeđivao Prijovića da dođe na "Marakanu" i povede njegov tim ka novom plasmanu u Ligu šampiona. Ipak, napadač rođen u Švajcarskoj na kraju je odbio Dekijevu ponudu.

Osuđen na zatvor

Prijović je i dalje zvanično igrač Al Itihada, sa kojim ima potpisan ugovor do leta 2023. godine. Međutim, u Džedi na njega ne računaju, a sad je izvesno i da će ugovor biti raskinut na štetu fudbalera zbog narušavanja ugleda kluba. Iskusni golgeter krajem marta ove godine uhapšen je zbog toga što je tokom policijskog časa bio na ručku u restoranu sa grupom ljudi. Zbog kršenja zabrane okupljanja 4. aprila osuđen je na tri meseca kućnog zatvora.

Informer

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Zvezdi, Prijović ima nekoliko ponuda iz inostranstva.

- Prijović pregovara sa nekoliko klubova, ali ne može ništa da ugovori dok ne reši situaciju sa Arapima. Oni bi da ga oteraju i da mu ne isplate preostale plate, a on bi da proba da im izvuče što više novca. Tek kad to bude gotovo, moći će da nađe novi klub. Istina je da je Stanković silno želeo da ga vidi u Zvezdi. Deki ga je zvao više puta. Prvi put u februaru, zatim od maja nekoliko puta, ali na kraju nisu uspeli da se dogovore. Prijović je svestan da u inostranstvu može dobiti mnogo veću platu nego u Zvezdi - objašnjava naš sagovornik.

Kako Informer saznaje, beogradski crveno-beli su povremenom reprezentativcu Srbije nudili 1,2 miliona evra za godinu dana. Od toga bi 300.000 dobio samo za potpisivanje ugovora, 200.000 bi bili bonusi za uspehe, a preostalih 700.000 predstavljalo bi osnovnu platu.

Informer

Prijović je u Al Itihadu zarađivao 5,3 miliona evra godišnje. Na takvu zaradu ne može računati u Evropi, ali veruje da bi u PAOK-u mogao dobiti oko dva miliona evra po sezoni.

Druge opcije

Crveno-beli sad moraju da se okrenu drugim opcijama u potrazi za napadačem. Nije tajna da su se sa "Marakane" raspitivali za Andersona Silvu iz portugalskog Familikaa. Menadžeri su ponudili srpskom šampionu i Matea Retegija iz argentinskog Estudijantesa. On bi u Beograd došao na pozajmicu, ali utisak je da Zvezda nije oduševljena tim rešenjima.

- Ovog leta praktično nema pauze i trebalo bi što pre da oformimo tim, a sa strancima ne želimo da se zalećemo - rečeno je u Crvenoj zvezdi.