25.06.2020.

09:56

Foto:

Sport

KATAI PRED POTPISOM! Evo koliko će ZARAĐIVATI u Zvezdi, imaće MANJU PLATU nego u LA Galaksiju!

Aleksandar Katai (29) blizu je povratka u Crvenu zvezdu! Sjajni fudbaler trenutno je bez kluba, a crveno-beli mu nude platu od 480.000 evra godišnje, saznaje Informer!

Povremeni reprezentativac naše zemlje 5. juna ove godine dobio je otkaz u Los Anđeles galaksiju zbog neprimerenih komentara njegove supruge Tee na račun Afroamerikanaca. Ona je vređala osobe koje su izazivale nerede tokom demonstracija zbog ubistva crnca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Najbolje za sve

Aleksandar nema mnogo drugih opcija. Ovo bi verovatno bilo najbolje rešenje i za njega i za Zvezdu
Izvor Informera

Hteo u inostranstvo

Prema rečima našeg izvora iz kluba, Katai je posle odlaska iz SAD želeo da nastavi karijeru van Srbije, ali je naišao na prepreke.

- Katai je u prvi mah planirao da pronađe novi angažman u inostranstvu, ali se ispostavilo da su mu mnoga vrata zatvorena, što zbog koronavirusa, što zbog etikete rasiste, koju su njegovoj ženi i njemu prilepili američki mediji. S druge strane, u Zvezdu je dobrodošao. Čim je raskinuo ugovor sa LA Galaksijem, pozvali smo njegove menadžere. Aleksandar je svojim zastupnicima rekao da nema ništa protiv povratka na "Marakanu" - objašnjava naš sagovornik.


Katai je za Zvezdu nastupao od 2014. do avgusta 2016, a potom je otišao u španski Alaves. U februaru 2018. prešao je u Čikago fajer, a u decembru 2019. potpisao je za LA Galaksi, gde je trebalo da zarađuje 600.000 evra po sezoni, bez bonusa i poreza. Klub s "Marakane" ne može da mu ponudi toliko.

- Iz Zvezde mu je rečeno da je 480.000 evra godišnje najviše što može da dobije. Smanjujemo budžet i nismo u mogućnosti da mu ponudimo više. Uostalom, bolje se živi u Srbiji sa 480.000 evra nego u Los Anđelesu sa 600.000 evra godišnje. Pored toga, Aleksandar nema mnogo drugih opcija. Ovo bi verovatno bilo najbolje rešenje i za njega i za Zvezdu. Mislim da je pitanje trenutka kad ćemo postići konačan dogovor - ističe izvor Informera.

Nada se bonusu

Katai se nada da će mu crveno-beli platiti i određeni bonus prilikom potpisivanja ugovora.

- Činjenica je da on dolazi kao slobodan igrač, a praksa u takvim slučajevima je da se igraču plati nešto i za sam potpis ugovora, jer je plaća obeštećenje. Oko toga se i dalje pregovara. Katai podrazumeva da bi trebalo nešto da dobije, a što se nas tiče, mi bismo to da izbegnemo ili da mu damo simboličnu sumu - kaže naš izvor.

Katai se i dalje se nalazi u Americi sa trudnom suprugom i sinom i trebalo bi u toku sledeće nedelje da doputuje u Beograd. Realno je da posao tada bude gotov.
 

Bonus video