03.08.2020.

07:15

Foto:

Sport

MOŽDA JE ON REŠENJE ZVEZDINIH PROBLEMA! Da li (ipak) u Benu leži spas?

 

Govorilo se o dolasku Andersona iz Portugala, pa Aleksandru Prijoviću, Federiku Makedi, Matiji Destru... međutim, šta ako je rešenje Zvezdinih ofanzivnih problema već na Marakani?

ZVEZDA SPREMILA JOŠ DVE BOMBE! Prijović pred vratima Marakane, sa njim u paketu stiže JOŠ JEDAN REPREZENTATIVAC SRBIJE?

Da, govorimo o Mohamedu el Fardu Benu, napadaču koji je prethodne sezone bio najbolji strelac Crvene zvezde. Odlični ofanzivac sa Komorskih ostrva iako je bio "isključen" iz ekipe i nije bio registrovan za Ligu šampiona dao je najveći doprinos golgeterskom učinku šampiona Srbije.

Informer

Bio je strelac 13 puta na 21 meču i na to dodao 4 asistencije. Dakle na 21 nastupu imao je direktnog udela u 17 golova crveno-belih što dovoljno govori o njegovom ofanzivnom doprinosu ekipi. Nijedan drugi napadač Zvezde nije mu bio ni blizu (Milan Pavkov 9 golova).

Mnogi će reći da Ben nije klasičan napadač. To je tačno, ali u ovakvoj postavi Zvezde sa Gelorom Kangom, Srđanom Spiridonovićem i Aleksandrom Kataijem možda je šampionu države bolje rešenje da zaigra sa tamnoputim špicem na poziciji popularne "lažne devetke".

Informer

Nešto slično pokušavao je Vladan Milojević da izvede u svojoj eri, ali je tada Benu nedostajao "vetar u leđa" iz veznog reda. Tada je kao pomoć imao "samo" Marka Marina, dok su sada tu dva odlična tehničara i igrači koji prave razliku na terenu.

Ben je tek izašao iz povrede koju je vukao od završetka prošle sezone i utakmice protiv TSC-a u Senti, ali je dobio određenu minutažu na duelu sa Pazarcima ove subote.

Informer

Ako je Zvezdi u ofanzivi potrebna visina tu su Aleksa Vukanović (1,89) i Nikola Krstović (1,85), ali se ipak stiče utisak da vredi "rizikovati" sa Benom koji se prethodnih sezona pokazao kao sjajan centarfor. 

"Delije" mu nikada neće zaboraviti Salcburg i dva gola za istorijski plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Videćemo da li je Stanković spreman da rizikuje sa njim ili su u Ljutice Bogdana odlučili da angažuju novog napadača koji je sličnih karakteristika kao recimo Ričmond Boaći.