Autor: Informer.rs

11.08.2020.

14:28

Foto:

Sport

DIVAN GEST! Zvezda u čast Majkla Odža radi VELIKU STVAR!

Rukovodstvo Zvezde još nije donelo konačnu odluku o tome, ali izvor Informera ističe da se može očekivati da dres Majkla Odža bude "penzionisan".

- U klubu žele da odaju počast Odžu i smatraju da bi povlačenje dresa bio prikladan način. Nigerijac možda nije bio najbolji košarkaš u timu, ali je zbog harizme i ponašanja bio omiljen među igračima. Sigurno je bilo boljih igrača koji su nosili crveno-beli dres, ali u klubu smatraju da bi ovako na pravi način odali poštu Odžu - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, nekadašnji student Univerziteta Florida preminuo je prošlog petka od posledica srčanog udara dok je individualno trenirao u hali na stadionu Partizana u Humskoj. Juče je urađena obdukcija, a rezultati se očekuju do kraja sedmice.

Zvezda je do sada povukla samo dres sa brojem osam u čast Igora Rakočevića. Nekadašnji plejmejker reprezentacije je ponikao na Malom Kalemegdanu, gde je i završio karijeru 2013. godine.

Kešelj: Velika tragedija

Bivši košarkaš Crvene zvezde Marko Kešelj (32), koji je odnedavno postao član predsedništva tog kluba, istakao je da mora da se sprovede detaljna istraga o smrti Majkla Odža.
- Ova velika tragedija ostaje opomena da su zdravlje i oporavak sportista važniji od prevremenog vraćanja trenažnom procesu i potpisivanju profesionalnih ugovora. Mi njega ne možemo vratiti, ali treba detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila - kaže Kešelj.

Bonus video: