Autor: Informer.rs

17.08.2020.

09:53

Foto:

Sport

ZVEZDA ČEKA AUTSAJDERA! Gibraltar sezonu završio bez PORAZA, kapiten postigao 23 gola, a evo kako im ide u Evropi!

Crveno-beli su dobili rivala koji ne bi trebalo da im napravi problem, uz dužno poštovane, mada je ekipa Gibraltara  minulu sezonu domaće prvenstvo završio bez ijednog poraza u 17 utakmica - skor 16-1-0.

"DELIJE" U TRANSU! Obezbeđen TV PRENOS početka novog Zvezdinog POHODA na Ligu šampiona!

ČAST NAM JE! RADUJEMO SE DOLASKU U BEOGRAD! Zvezdin rival se oglasio i poslao džentlmensku poruku!

Evropa je u dosadašnjoj istoriji osam puta bila šampiona svoje zemlje, osam puta je uzela Kup i tri puta Superkup. U Evropi najveće uspehe ostvarili u sezonama 2016/2017 i 2019/2020. kada su stigli do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pre četiri sezone eliminisali su jermenski Pjunik, a zatim ispali od švedskog AIK-a, dok su 2019. godine izbacili Sant Đuliju, a zatim ispali od poljske Legije.

Tim Zvezdinog rivala sastavljen je uglavnom od Španaca, šest igrača je sa Gibraltara od kojih je jedan rođeni Egipćanin koji je uzeo pasoš Gibraltara i nastupa za njihovu reprezentaciju.

Najpoznatije prezime u ekipi je Ibrahim Aju, Ganijac, čija su rođena braća daleko poznatiji Džordan i Andre Aju, a otac nekadašnji golgeter Olimpika iz Marseja iz najslavnijeg vremena sa početka devedesetih - Abedi Pele! Osim Ajua, još jedan Ganijac igra za Evropu, Kvadvo Poku, bivši igrač ruskog Anžia i Njujork Sitija.

Kpiten ekipe je bišvi fudbaler Portsmuta i Nots Kauntija Lijam Voker. Minule sezone je je na 22 utakmice u svim takmičenjima postigao 23 gola. Trener Evrope je Španac Rafael Eskobar, a u klubu je od 2019. godine.

Bonus video