18.08.2020.

07:36

Foto:

Sport

(21.00, RTS 1) ZVEZDA KREĆE PO 20 MILIONA EVRA! Srpski prvak započinje takmičenje u Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (RTS 1, 21.00) na "Marakani" protiv gibraltarske Evrope kreću iz 1. kola kvalifikacija u pohod na Ligu šampiona i 20 miliona evra!

Odredio tim

Manje-više već znam koji tim će izaći. Računam na sve svoje igrače. Što se napadača tiče, prvi špic je Ben


Zbog epidemije koronavirusa u prva tri kola igraće se po samo jedan meč, a crveno-beli veruju da protiv amaterske gostujuće ekipe neće imati problema. Ukoliko opravdaju ulogu favorita, crveno-beli će već za sedam dana u 2. kolu kvalifikacija gostovati Dinamu iz Tbilisija ili Tirani.

Uprkos finansijskoj krizi izazvanoj koronom, bogat nagradni fond u Ligi šampiona nije se menjao, tako da bi u slučaju plasmana u grupnu fazu srpski šampion inkasirao 15,25 miliona evra. Pored toga, na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima, Zvezda bi zaradila još najmanje 4.400.000 evra.

POČINJE NOVI POHOD ZVEZDE NA ELITU! Stanković na SLATKIM MUKAMA: Sve ZAVISI OD NAS! Ben će BITI PRVI ŠPIC!

ON JE ZVEZDIN PENALDŽIJA! Šutiraće DOK NE PROMAŠI, a Borjan....



Nema ograničenja

Trener tima sa "Marakane" Dejan Stanković ističe da je spremio tim za večerašnjeg protivnika. Na duel sa Evropom gleda kao na malo jaču pripremnu utakmicu.

- Gledali smo Evropu, mada je tamo u martu sve stalo, pa smo tražili neke ranije snimke. Igrali su i neke prijateljske utakmice. Nešto smo našli, nešto nismo. Videćemo po spisku igrača jesu li nešto menjali u poslednjih pet meseci. U svakom slučaju, spremni smo. Od nas sve zavisi. Važno je da mi budemo spremni i koncentrisani - istakao je Stanković.

ZARADA U LIGI ŠAMPIONA


Start - 260.000 evra
1. kolo - 280.000 evra
2. kolo - 380.000 evra
3. kolo - 480.000 evra
Plej-of Lige šampiona - 2.900.000 evra
Plasman u Ligu šampiona - 15.250.000 evra
Zarada za desetogodišnji učinak u evropskim takmičenjima - u Zvezdinom slučaju, minimum 4.400.000 evra

Za razliku od srpskog prvenstva, gde su treneri u obavezi da u timu imaju najmanje dvojicu igrača do 21 godine i maksimalno četvoricu stranaca, u evropskim mečevima nema nikakvih ograničenja. Stoga će Stanković prvi put imati pravo da izvede tim kakav želi.

- Biću na slatkim mukama, mada manje-više već znam koji tim će izaći. Računam na sve svoje igrače. Što se napadača tiče, u ovom trenutku prednost imaju Ben i Tomane. Portugalac je stisnuo zube tokom susreta sa Spartakom, imao je hematom, ali je ušao i napravio razliku. I to u pravom trenutku, kada smo počeli da se povlačimo. Zasad je Ben prvi špic - jasan je šef stručnog štaba.
Vežbaju penale

Uveren je mladi stručnjak da će njegov tim slaviti u 90 minuta i da neće biti potrebe za izvođenjem jedanaesteraca. Međutim, kaže da je normalno da igrači posle treninga ostaju i šutiraju na gol kako bi bili spremni ako dođe do takve situacije.

- Imam u ekipi momke koji ponekad znaju da pogode penal. Šalu na stranu, ako bude došlo do toga, Mirko Ivanić će izvesti jedanaesterac. Ne zbog toga što u ostale nemam poverenja, nego zato što je Mirko bio siguran u prvenstvu protiv Novog Pazara. Dok god ne bude promašio, on će biti prvi penaldžija. U Bena takođe imam mnogo poverenja. Čujem da kažete da je i Borjan rekao da bi voleo da šutira. Što se mene tiče, može i on slobodno - zaključio je Stanković.

 

Bonus video