Autor: Informer.rs

21.08.2020.

17:50

Foto:

Sport

NEPOSREDNO PRED DUEL SA PROLETEROM! Ben ima poruku...

Iskusni ofanzivac je govorio i o činjenici da se čak tri puta upisao u listu strelaca na utakmici protiv Evrope, ali i da se na poziciji centralnog napadača oseća najprirodnije.

NIJE NI RAZMIŠLJAO KADA GA JE KUMAN POZVAO! Švedski GOLGETER ponovo u Barseloni!

- Srećni smo zbog pobede jer želimo da se kvalifikujemo. Kao što uvek kažem, za nas je najvažnije da se plasiramo u Ligu šampiona i da budemo spremni za sledeću utakmicu. Utakmica sa Evropom je bila izuzetno dobra, svi zajedno smo uživali. Prvo poluvreme nije bilo lako, ali u drugi deo smo ušli sa još čvršćom voljom. Dali smo pet golova i to je izuzetno dobro za sledeće kolo - istakao je Ben.

- Kao što sam već rekao na poziciji napadača mi je mnogo lakše jer sam bliži šesnaestercu i jednostavnije mi je da postignem gol. Kao i uvek želim što više puta da se upišem u listu strelaca. Na ovom meču mogao sam bar još dva puta da zatresem mrežu. Veoma sam srećan zbog het-trika, ali mogao sam da ostvarim i bolji učinak - rekao je Afrikanac.

Napadač crveno-belih istakao je da su golovi i više nego potrebni, kako bi samopouzdanje uvek bilo na najvišem nivou.

Informer

- Kada igrate na poziciji napadača i postižete golove to dosta pomaže vašem mentalitetu, još više želite da se upišete u listu strelaca i pomognete timu. Za nas je to veoma važno i srećan sam što mogu da pomognem ekipi da ostvari pobedu. Nadam se da ćemo nastaviti tako ove sezone - dodao je Ben.

Govorio je El Fardu i o očekivanjima od nastavka kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Verujem da imamo kvalitet da se kvalifikujemo, želimo da igramo Ligu šampiona, zato smo ovde. Ako uspemo u tome biće to neverovatan rezultat. Mislim da niko nije uspeo tri godine za redom da prođe od prvog kola kvalifikacija. Nadam se da će tako ostati i da ćemo se kvalifikovati - naglasio je jedan od najboljih stranaca u istoriji crveno-belih.

Izabranike Dejana Stankovića od 18 časova očekuje utakmica sa Proleterom u okviru petog kola Superlige Srbije.

Informer

- Pre svega razmišljamo o Superligi, za nas je mnogo bitno da nastavimo da pobeđujemo i da zadržimo distancu na tabeli u odnosu na Partizan. Uradićemo sve da pobedimo i da ostanemo na prvom mestu. Zaista volim da igram u Novom Sadu, tamo uvek postignem gol. Nadam se da ću nastaviti tako, ukoliko mi trener da šansu biću potpuno spreman da ponovo zatresem mrežu - zaključio je El Fardu Ben.