Autor: Informer.rs

30.08.2020.

10:15

Foto:

Sport

EVROPSKI DERBI NA "MARAKANI"! Šampion Srbije čeka TSC!

Imamo stoprocentan učinak u prvenstvu i želimo da tako ostane i pre odlaska na reprezentativnu pauzu, poručuje fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić (21) za Informer! Crveno-beli sutra (nedelja, 21.00, Arena sport 1) dočekuju ekipu TSC u 6. kolu Linglong Superlige i ovo će biti evropski derbi.

Nezgodan trenutak

Težak protivnik

TSC je i prošle sezone pokazao da je kvalitetan tim, ali verujem u našu pobedu
Veljko Nikolić

I jedni i drugi su prethodne sedmice igrali mečeve u evropskim takmičenjima. Zvezda je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladala Tiranu na gostovanju sa 1:0, dok je TSC u debitantskom meču u Evropi upisao istorijsku pobedu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Tim iz Bačke Topole je sa 2:0 pobedio u gostima moldavski Petrokub.

Gosti će sigurno biti osokoljeni prvom pobedom u Evropi i pokušaće da naprave iznenađenje i na "Marakani". Međutim, fudbaler crveno-belih Veljko Nikolić ističe da je cilj njegovog kluba nova pobeda u šampionatu za produžetak perfektnog učinka u Superligi.

- Očekuje nas važan duel protiv TSC pred reprezentativnu pauzu. Siguran sam da će biti težak meč, gosti su pokazali kvalitet i prošle sezone. Utakmica protiv tima iz Bačke Topole dolazi u nezgodnom trenutku za nas, posle teškog gostovanja i pobede u Tirani. Međutim značiće nam što igramo na našem stadionu i siguran sam da ćemo uspeti da prikažemo još jednu dobru partiju. Imamo stoprocentan učinak u prvenstvu, učinićemo sve da i posle 6. kola tako ostane - ističe Nikolić za Informer.

Priželjkuje pogodak

Mladi vezista je u dosadašnjem toku šampionata postigao dva pogotka, jedan protiv niškog Radničkog, a drugi u duelu s Mačvom. Oba susreta završena su pobedom Zvezde od 3:0. Sada se nada da bi mogao da savlada i golmana gostiju Nenada Filipovića.

- Drago mi je što sam u novoj sezoni postigao dva lepa gola. Momcima koji igraju u veznom redu nije primarni zadatak da postižu golove, međutim, u svakoj utakmici se trudimo da damo doprinos i u tom segmentu igre. Nadam se da će tako biti i u nedelju. Kad god budemo mogli, iskoristićemo priliku da iznenadimo golmana Filipovića, ali i da razigramo naše napadače. Učinićemo sve da prikažemo dobru igru i ostvarimo još jednu pobedu, kako bismo u dobrom raspoloženju otišli na pauzu - zaključuje Nikolić.
 

Bonus video