Autor: Informer.rs

16.09.2020.

07:30

Foto:

Sport

(VIDEO) SVI SE SEĆAJU 2012. ALI... Zvezda je pre 19 godina ukrstila koplja sa Omonijom! Kasnije je finalista Lige šampiona bio koban!

Crveno-beli su nakon beogradskih 0:0, uspeli da i u Nikoziji 2012. godine ostvare identičan rezultat nakon 90 minuta igre, te su posle produžetaka i maestralnih odbrana Bobana Bajkovića u penal seriji eliminisali Omoniju u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

DEKI OTKLONIO DILEMU! Evo u kakvom sastavu Zvezda izlazi na crtu Kipranima!

Leta 2001. godine, Crvena zvezda je nakon druge uszastopne titule šampiona tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) krenula put kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvi rival crveno-belima bila je upravo Omonija.

U prvom meču odigranom na Kipru Crvena zvezda je prva došla do prednosti golom Mihajla Pjanovića u 30. minutu meča, da bi Tibo u 70. postavio konačnih 1:1!

Revanš u Beogradu pripao je crveno-belima sa 2:1, ali teže nego što se očekivalo! Leo Lerinc je u 53. minutu duela probio bedem Kiprana i doveo svoj tim u prednost, međutim, u samom finišu meča na 1:1 poravnava Kaifas! Ipak, prelepim golom iz slobodnog udarca u 79. minutu duela, Milenko Aćimović je stavio tačku na ovaj meč i doneo svom timu prolaz u narednu rundu! 

U odlučujućoj trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda je uspela da protiv Bajer Leverkuzena ostvari 0:0 na svom stadionu, da bi u revanšu kasniji finalista ovog takmičenja (Real Madrid - Bajer Leverkuzen 2:1, finale odigrano u Glazgovu), ubedljivo sa 3:0 eliminisao klub iz Ljutice Bogdana!