Autor: Informer.rs

29.09.2020.

11:57

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) DRAMA, UEFA ŠALJE ZVEZDU U RATNU ZONU! Panika, broje mrtve, ginu civili, vojska na svakom ćošku... Van svake pameti!

Jermenija je u nedelju proglasila ratno stanje, nakon što je eskalirao sukob sa Azerbejdžanom oko regije Nagorno-Karabah. Bilo pitanje da li će i gde biti odigran meč plej-ofa Lige Evrope između Ararata i Crvene zvezde.

Verovalo se da će zbog toga Evropska fudbalska unija odlučiti da Ararat ne može da bude domaćin Zvezdi u četvrtak (16.00, RTS 1, Arena sport 1), međutim, neće biti pomene provobitnog plana. Čeka se samo zvanična potvrda UEFA!

U Nagorno-Karabahu se nastavljaju borbe snaga Azerbejdžana i Jermenije. Povećava se i broj žrtava na obe strane. Portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan objavila jeda su snage Nagorno-Karabaha oborile dva azerbejžanska helikoptera koristeći sistem "igla". Ona je objavila i snimke navodno oborenih letelica.

S druge strane, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da je od početka sukoba u regionu Nagarno-karabah poginulo 10 civila sa azerbejdžanske strane. Jermenija i Azerbejdžan se međusobno optužuju za gađanje civilnih objekata na garnci razdvajanja u Nagorno-Karabahu.

S druge strane, srpski golman Stefan Čupić, koji igra za Ararat, u izjavi za Informer istakao je da se u jermenskoj prestonici život odvija normalno.

- Najvažnije je da se utakmica odigra, pa gde god. Ali biće mi baš drago ako se stvarno bude igralo u Jerevanu. Nema razloga da momci iz Zvezde brinu, jer ovde se život odvija sasvim normalno. Recimo, išao sam danas na ručak u restoran, šetao kuče i radio uobičajene stvari - zaključio je Čupić za Informer.

Bonus video