01.10.2020.

09:00

Foto:

Sport

IDEMO U LIGU EVROPE I PO 3,6 MILIONA EVRA! Zvezda nema izbora, na Kipru juri EVROPSKU JESEN!

Ovakvu priliku ne smemo da propustimo i siguran sam da ćemo se plasirati u Ligu Evrope, poručuje trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković. Crveno-beli će večeras (RTS 1, 19.00) na neutralnom terenu u kiparskoj Nikoziji igrati protiv jermenskog Ararata u meču plej-ofa za Ligu Evrope.

Jasni zadaci

Ko god bude igrao, znaće tačno šta treba da radi, a očekivanja i zahtevi biće veliki
Dejan Stanković


Pobednik će obezbediti plasman u grupnu fazu i nagradu od 3,6 miliona evra, a Zvezdi bi to bila četvrta uzastopna jesen na međunarodnoj sceni.

Znaju mane rivala

Ararat je trebalo da bude domaćin utakmice, ali je zbog rata između Jermenije i Azerbejdžana Evropska fudbalska unija (UEFA) donela odluku da se meč odigra na neutralnom terenu.
Spekulacije u vezi s mestom odigravanja meča trajale su od nedelje ujutro, kad je Jermenija proglasila ratno stanje, ali konačna odluka pala je tek u utorak kasno po podne. Utisak je da je više poremetila Jermene, a Dejan Stanković tvrdi da se njegovi puleni svakako nisu opterećivali time gde će morati da putuju.

- Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo se za utakmicu najnormalnije, kao da će biti odigrana u Jerevanu. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kad je reč o mojoj ekipi. Znamo šta nam je činiti, gde god da se igra. Hoćemo da odigramo dobru utakmicu, jer je ovo odlična prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope - jasan je Stanković.

Informer

 



Šef stručnog štaba crveno-belih smatra da je tim koji predvodi znatno kvalitetniji od rivala i nema dilemu da će večeras slaviti.

Pavkov opet u timu


Napadač Milan Pavkov prvi put ove sezone otputovao je sa ekipom na evropsko gostovanje. U prvom kolu crveno-beli su dočekali gibraltarsku Evropu, a zatim su gostovali Tirani, pa Omoniji, ali Pavkov nijednom nije bio u protokolu. Golgeter je doživeo povredu u finišu prošle sezone i dugo nije smeo da udara loptu glavom, a i nije među omiljenim napadačima trenera Stankovića.

- Temeljno smo analizirali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude igrao, znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera biće veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kad bude najpotrebnije, pokazati da su pravi - poručuje Stanković.

Slično razmišlja i pomoćni trener u Zvezdi Nenad Milijaš. On se poslednji put na "Marakanu" vratio u februaru 2017. godine, pa je kao igrač i trener učestvovao u prethodna tri uspešna pohoda na grupnu fazu evrokupova. Najpre 2017, kad je Zvezda igrala u Ligi Evrope, a onda i naredne dve sezone kad se takmičila u Ligi šampiona.


On očekuje da će i četvrtu godinu zaredom Zvezda igrati tokom jeseni u Evropi.

- Na početku sezone rekli smo da nam je jedan od ciljeva plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i na korak smo od Lige Evrope. Analizirali smo Ararat dobro, znamo šta možemo da očekujemo, ali najvažnije je da je naša ekipa spremna. Verujem da možemo da pobedimo i četvrti put zaredom igramo grupu nekog evropskog takmičenja - kaže Milijaš za naš list.

Informer

 

Svi su junaci

Nekadašnji kapiten nije želeo da precizira ko bi od momaka mogao da bude junak meča.

- Svi koji izađu na teren biće spremni da izrastu u junaka i stvarno je svejedno ko će dati gol. Važno je da kao tim izgledaju dobro i da na kraju izađemo kao pobednici - istakao je Milijaš.

Bonus video