Autor: Informer.rs

01.10.2020.

09:53

Foto:

Sport

DAN "D" ZA ZVEZDU! Dekijevi RATNICI napadaju grupnu fazu Lige Evrope! Ovo je sastav za meč sezone!

U igri je četvrto uzastopno takmičenje u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Ove sezone izostao je uspeh u Ligi šampiona, ali imaće crveno-beli šansu bar malo da zaleče ranu i to posle poraza posle slabog izvođenja penala baš na Kipru. U Nikoziji, na stadionu "GSP", vratila se Zvezda, i sada ima priliku da izbori jesen u Evropi.

Duel je trebalo da se odigra u Jerevani, ali zbog rata u  Nagorno-Karabahu UEFA je odlučila da ipak Kipar ugosti dve ekipe. 

Tim Dejana Stankovića je favorit, ali će to morati da potvrdi na terenu. Očekivali su mnogi da će Mateo Garsija biti na raspolaganju Dejanu Stankoviću, ali on prelazi u Aris, povređen je Rčmond Boaći, suspendovan Seku Sanogo, odnosno Dušan Jovančić i Veljko Simić na koje se ne računa.

ARARAT - CRVENA ZVEZDA 19.00 (RTS1, ARENA 1)

 

 

Stadion: GSP Kapacitet: 22.859 Sudija: Tasos Sidiropulos (Grčka)

ARARAT: Čupić, Alemao, Meneses, Vakulenko, Humanes, Sanogo, Šahinijan, Gufran, Narsing, Duarete, Martinez.

CRVENQA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Ben, Kanga, Ivanić, Katai, Falčineli.

Očekuje se da će odbrana zaigrati u najjačem sastavu. Ispred kapitena Milana Borjana biće prepoznatljiva "četvorka" za Evropu - Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Milan Rodić.

Na mestu zadnjeg veznog šansu će verovatno dobiti Njegoš Petrović, pa ga čeka veliki izazov. Na mestima malo ofanzivnijih vezni igrača očekuju se Mirko Ivanić i Gelor Kanga, na krilima ne bi trebalo da bude iznenađenja. Aleksandar Katai i El-Fardu Ben. Napad će predvoditi Dijego Falčineli. Bio je tragičar protiv Omonije pošto je promašio penal, sada ima šansu za iskupljenje. Ukoliko uspe u tome zauvek će kupiti "delije", u suprotnom... Pa, niko mu ne bi bio u koži.

Bonus video