Autor: Informer.rs

02.10.2020.

09:31

Foto:

Sport

OBRADOVAĆEMO NAVIJAČE! Na Marakani optimisti pred žreb!

Crveno-beli su savladali Ararat u plej-ofu za Ligu Evrope sa 2:1 i izborili jesen u Evropi. Sjajan učinak srpskog tima prokomentarisao je i Mitar Mrkela, operativac kluba koji je deo velikih rezultata poslednjih godina.

Kako se u Zvezdi gleda na današnji žreb? Nema Mrkela specifične želje pred žreb za koji će crveno-beli biti stavljeni u drugi šešir.

- Koga god da izvučemo, borićemo se i potruditi da budemo najbolji što možemo. Mislim da smo konkurentni u Ligi Evrope i da smo u stanju da obradujemo navijače -  zaključio je naš sportski direktor.

Informer

 

Što se tiče četvrte uzastopne grupne faze za srpskog šampiona, sportski direktor to vidi kao veliki uspeh. U Evropi je kontinuitet veoma važan.

- Ovo je veliki uspeh. Četvrta godina u nizu da smo deo Evrope u fudbalskom smislu i utisak je da postajemo redovni učesnici kontinentalnih takmičenja. Bićemo u drugom šeširu na  žrebu i to je još jedna stvar koja se promenila u odnosu na ranije godine. Čestitam igračima i stručnom štabu, lično sam još uvek pod utiskom svega što se desilo. 

Informer

 

Govorio je sportski direktor cveno-belih detaljnije i o meču u kom je Crvena zvezda savladala Ararat rezultatom 2:1.

- Mogli smo da prelomimo utakmicu na vreme, ali smo primili gol i ušli u neizvesnost. Najvažnije je da smo pobedili i plasirali se u Ligu Evrope. Format je specifičan ove sezone i smatram da smo mogli bolje da prođemo da su se igrali dvomeči, pogotovo protiv Omonije. Kvalitetniji smo od njih, ali kad se igra jedna utakmica i to u gostima, onda je to teško - rekao je nekadašnji fudbaler Zvezde.