Autor: Informer.rs

02.10.2020.

15:00

Foto:

Sport

(FOTO) NEMCI SU NAJTEŽI ZVEZDIN RIVAL! Hofenhajm je RAZBIO Bajern, spakovao je Bavarcima 4 komada, četiri puta je skuplji od crveno-belih i stiže na Marakanu!

Iz trećeg "šešira" Zveda je dobila nemački Hofenhajm, jedan od najtežih rivala koji je mogao.                             

Ako se može reći da je sreća pogledala crveno-bele sa ekipom iz prvog šešira, sve im je vratila u trećem. Hofenhajm je uz Milan verovatno ekipa koju su svi želeli da izbegnu. Prešlu sezonu završili su na šestom mestu I tako izborili grupnu fazu Lige Evrope direktno.

Informer

 

Pred kraj prošle sezone došlo je do smene trenera. Alfred Šrojder otpušten je uprkos dobrim rezultatima. Ipak, holandski stručnjak i čelnici Hofenhajma razilazili su se u pogledima za budućnost pa je došlo do prekida saradnje. Na njegovo mesto stigao je Sebastijan Hanes. A, 38-godišnji stručnjak je odmah uveo nove ideje u tim, a sve je rezultiralo pobedom nad Bajernom u poslednjem kolu Bundeslige. Ne da je Hofenhajm pobedio Bavarce, nego ih je rasturio, bio je to prvi poraz Baravaca u 2020. godini.

Informer

 

Klub su tokom leta napustili Leonardo Bitenkur koji je otišao u Verder iz Bremena, Gregor  Kobel otišao je u Štutgart, a Steven Zuber u Ajntraht. Najveće pojačanje za četu Sebastijana Hanesa svakako je srpski reprezentativac Mijat Gaćinović koji je stigao za 3.000.000 evra.

Ponajbolji igrač tima je Andrej Kramarić, hrvatski internacionlac je prvi špic i glavna karika u igri nemačkog tima.

Ipak, poslednjih dana se šuška kako bi Kramarić mogao da napusti Hofenhajm i pojača Bajern. Pored njega tu je Munas Dabur, Izraelac poznat iz duela protiv Red Bul Salcburga. Tu su još Jakob Brun Larsen, Robert Skov, Florian Grilič i Diadre Samaseku.

Informer

 

Po transfermarktu, Kramarić je i najskuplji igrač tima vredan 27.000.000 evra, a ceo Hofenhajm vredan je 194.600.000 evra.S druge strane, crveno-beli vrede 49.650.000.

Bonus video