Autor: Informer.rs

12.10.2020.

15:13

Foto:

Sport

PUCA OD SAMOPOUZDANJA! Obradović očekuje pobedu protiv Žalgirisa!

Tri vezane pobede za četu Saše Obradovića, sve tri veoma ubedljive i sigurne. Deluje da su se crveno-beli oporavili od onog poraza u Istanbulu. Ipak, nema vremena za predah! 

Informer

U utorak u Beograd stiže Žalgiris na megdan Zvezdi u okviru duplog kola Evrolige. Gosti iz Litvanije imaju dve pobede iz dva meča u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Trener Saša Obradović govorio je za medije u susret tom duelu.

- Ušli smo u težak period, posle dobre utakmice i pobede protiv Baskonije. Imali smo kratak put i dobro je da nismo imali zahtevnu utakmicu u Čačku, u smislu rezultatske neizvesnosti i potreošnje igrača. Mislim da bi trebalo da odigramo jedan dobar energetski meč - rekao je Obradović i dodao.

Informer

- Žalgiris je ekipa na našem nivou, iznenadili su Olimpijakos jednom izuzetnom igrom. Promenljivo igraju, izgubili su u šampionatu od Nenada Čanka. Međutim, opet kažem, Evroliga je specijalno takmičenje za njih i tu je glavni fokus. Najbolji način da ocenjuješ ekipu je kroz Evroligu. Znamo koji su glavni igrači, Grigonis, Milaknis godinama je tu. Oni su glavna pretnja. Vokap i Lekavičijus su plejmejkeri i oni to rade na evroligaškom nivou. Vrlo zahtevan meč, oni su imali vremena da se spreme, mi baš i ne, samo jedan dan.

- Dobro trče, Lovernj je balans između unutrašnje i spoljne linije. Zahtevan meč, nismo imali mnogo da se spremimo, očekujemo dobru utakmicu i pobedu - zaključio je Obradović!