20.10.2020.

19:13

Foto:

Sport

DO DRŠKE ZARIO NOŽ U LEĐA! Vulić OSUO drvlje i kamenje po Crvenoj zvezdi!

Nekadašnji vezista Crvene zvezde, Miloš Vulić, a sada fudbaler Krotonea pričao je za Maxbet sport o Krotoneu, nepravdi u Zvezdi, ali i ambicijama u ovoj sezoni. 

– Krenulo je dobrim učinkom posle priprema i izborio sam se za status u najboljem timu. Planirano je da se nadograđujem i da postanem standardan član ekipe. Neke mečeve nalazio sam se u sastavu, pa ulaziom sa klupe, a onda se nisam našao u kombinaciji za meč protiv TSC – istakao je Vulić. 

Informer

Delovalo je da će ipak ostati u Crvenoj zvezdi, ali se na kraju otisnuo u Italiju. 

– Posle skoro mesec dana od ponude prelomio sam da prihvatim odlazak u Krotone. Nisam hteo da trpim nepravdu u Zvezdi, a sa ove tačke gledišta nisam se pokajao.

– Posle potpisa usledio je povratak u Kruševac zbog čekanja radne dozvole. Tu sam proveo pet dana, a onda morao u Ljubljanu po najvažniji papir i tek nekoliko dana pred megdan sa Milanom postao sam deo ekipe, ali debi je upisan od dvadesetak minuta.

Kako je privići se na jezik i život u Italiji?

– Ovde većina ne priča engleski, ali dosta mi je pomogao Golemić da se priviknem na život. Sada je lakše kada sam pronašao stan i stvarno zemlja je super. Biće jos lepše kada naučim italijanski.

Napravio je Vulić i paralelu u odnosu na Linglong Superligu. 

Informer

– Treninzi i analize pred utakmice su slične, ali uslovi za rad i praćenje fudbala nije za poređenje. Sve je na visokom nivou, medijski idealno…Mečevi su zahtevni.

Loš početak sezone, ali onda remi sa Juventusom, kakve su ambicije Krotonea u ovoj sezoni. 

– Imali smo tri uzastopna poraza. Neki je splet okolnosti, a remijem sa Juventusom obeležen je povratak u elitu. Ovaj bod doneće nam elan i treba da bude prekretnica pred gostovanje Kaljariju. Svaki ispit je težak i čeka nas Napoli, Inter i Atalanta. Kada sam pričao sa gazdom i trenerom važno je da opstanemo i ako može, budemo u zlatnoj sredini. Tek je počelo, bićemo još bolji.

Korona je ponovo počela da uzima maha, a poznat je i slučaj Napolija. 

– Kod nas dva igrača su zaražena tako da smo svi u izolaciji u hotelu do ponedeljka. Takav je propis, a dva puta nedeljno su testovi i odlaganje je moguće ako nema dovoljno igrača. Napoli je “kažnjen” porazom i oduzimanjem boda zato što na svoju ruku nisu hteli da dođu u Torino.

Informer

Zvezda je igrala derbi za vikend. 

– Čuo sam se pre i posle meča u Humskoj sa bivšim cimerom Nemanjom Milunovićem. Očekivao sam uspeh Zvezde, koja ima bolji tim. I kada se juri minus onda je i bod dobar. Voleo bih da moj Napredak krene sa uspesima i izbori opstanak. Meni ostaje da nastavim uspon zajedno sa Krotoneom – poručio je Vulić na kraju razgovora za "MaxBet sport".